Nejka Omahen…
…si pa definitivno zasluži pohvalo na temo otroško/mladinskega pisanja na tem forumu. Smo z otroki brali Življenje kot v filmu, ki je sicer bolj za drugo polovico OŠ, a naša madam se pač že vdaja takšnim pubertetniškim zadevicam. Zdaj pa beremo Prigode Poprove Pipi in sem preprosto očarana. Otroka pa tudi. Zgodba se godi v od boga pozabljeni vasici, kjer ima avto in TV samo ena hiša, otroci pa se, ne boste verjeli, cele dneve igrajo nekako tako kot smo se mi (velja za letnike tam okrog 1970 :-)))…in kot se zna le še redkokateri otrok danes. No, knjiga ni tako patetična kot tale moj stavek oziroma sploh ni patetična. To se je samo meni milo storilo :-). Priporočam za vse otroke nad 7 let, ki jim starši še berete za lahko noč.
Aja, od v zadnjem času prebranega naj pohvalim še knjigo Blart – fant, ki ni hotel rešiti sveta (Dominic Barker). Spodobna mladinska fantastika.
Prebrala sem štiri njene knjige, ki so mi bile zelo všeč: Silvija, Življenje kot v filmu, Dež in Veliko srce. Potem pa sem odšla v srednjo šolo in nisem več brala več toliko leposlovja.
Na splošno pa sem v OŠ prebrala tudi veliko knjig iz zbirke Dober dan, roman!, pri kateri so izšle tudi zgoraj navedene knjige. Knjige niso predebele, pa tudi večje črke imajo.
Naj omenim le nekatere, ki sem jih prebrala: O super starših lahko samo sanjaš (odlična!), Moj Danijel, Krokarji viteza Erazma, Primer: špageti, Internet in pomfrit, Čarobna violina (super fajn!), Fant z interneta, Usodni pečat, Zgaga in mačje oko, Primer: rižota, Zgaga in mesto lutk ter Primer: buča.