Eleganca ježa
Pravkar prebrala. Dolgo sem se je otepala, ker se včasih knjige, ki jih tako na veliko reklamira Mladinska knjiga, izkažejo za brezvezne (tako sem se recimo nategnila s Proti severnemu vetru).
No, TALE knjiga je bistveno boljša, čeprav ne bi rekla, da je zame najboljša knjiga na svetu. Daleč od tega. Slog je preveč izumetničen in premalo dodelan za moj okus, in zgodba je, čeprav trdi drugače, precej stereotipna (ravno zaradi stereotipnega podiranja stereotipov). Zahteva pa branje neko mero splošne razgledanosti, drugače zna biti verjetno res malo zeh.
no, morda se motim a se mi osebno zdijo komentarji, da je knjiga brezvezna in podobno, malce odvec… a ni smotano sploh podajat mnenje o neki zadevi in razglablat a je neki dobro ali ne…. ljudje smo si razlicni, eni bodo za rumeno drugi za zeleno, tretji pa ne za eno ne za drugo… eni berejo romane, drugi najraje drame … gres v knjiznico, si sposodis knjigo pa vidis a te potegne ali ne. tudi ce ti neka stvar osebno ne lezi, ne pomeni, da je zanic…pac ne po tvojem okusu…
pa upam, da ni kdo vzel narobe komentarja. samo hocem povedati, da je vsaki knjigi prav dati priloznost, da se izkaze.