Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Spletna knjigarna s tujimi knjiigami

Spletna knjigarna s tujimi knjiigami

Pozdravljeni!

Rad bi vam povedal za novo slovensko spletno knjigarno[/url], kjer lahko naročite tuje (večinoma angleške) knjige po dokaj ugodni ceni, vsekakor pa ceneje kot so po knjigarnah. Posebnost je, da je poštnina do Slovenije brezplačna ne glede na višino naročila.
Vsa moja naročila so prispela v roku enega tedna od naročila, plačilo s PayPal ali s kreditnimi karticami.
http://www.bestseller.si/[/url]

Lep pozdrav in veliko užitka ob branju!

V čem je pa razlika od naročanja direktno pri Book Depository?

V bistvu ni razlike, saj naročilo še vedno oddate v knjigarni Bookdepository, pa tudi za dostavo poskrbijo oni. Knjigarna Bestseller.si vam omogoča druge dodane vrednosti, med drugim pregled knjig po kategorijah v slovenščini (delno še v prevajanju), pregled knjig, ki so v Sloveniji najbolj iskane in najbolj popularne (popularne zadnjega tedna, iskana knjiga dneva, prodajne uspešnice), pregled podobnih knjig po nakupih, pregled sorodnih knjig po zbirkah in podobno. Torej drugačno uporabniško izkušnjo z dodatnimi podatki.

Da pa to ne bi bilo vse, pa pripravljamo za kupce, ki knjige naročijo preko Bestseller.si, poleg ugodne cene še dodatne nagrade za vsako naročilo. Trenutno pripravljamo knjižna kazala, pridejo pa še druge stvari. Zgolj v informacijo: nagrade bodo veljale za vsa naročila, torej tudi ta, ki so bila že opravljena in ta, ki bodo opravljena še preden bomo to ponudbo objavili.

Seveda pa se trudimo, da bi ponudili še kaj več – zato smo to knjigarno tudi naredili. Upamo, da boste dodano vrednost opazili tudi ostali ter se zvesto vračali v našo knjigarno, torej na Bestseller.si[/url] 🙂

Ahem … Odkar državljani naročajo tuje knjige prek spletnih knjigarn, naši založniki nimajo več jasnega vpogleda v to, kaj in v kolikih izvodih gre. Če bi ljubi Slovenci naročali prek bestsellerja.si, bi spet imeli malo več vpogleda, kajneda? Drugače si ne znam razložiti, kaj bi profitiral s slovenskimi kazali nekdo, ki itak bere angleško?

Jaz tudi ne vidim dodane vrednosti spletne knjigarne v slovenskem jeziku, v kateri pa ne moreš kupiti knjige v Slovenščini. Mogoče če bi imel to storitev v pravi knjigarni, za tiste ki nimajo interneta. Če pa že sem na netu, grem pa itak direkt na book depository sam inza to ne rabim posrednikov.

Dejansko bi ena prednost lahko bila – v kolikor bi tak posrednik omogočal plačilo naročenih knjig po povzetju ali po položnici na prejemnika v Sloveniji, bi se za tako vrsto naročanja lahko odločili tisti, ki niso popolnoma zaupljivi pri predajanju svojih podatkov in podatkov o svojih kreditnih karticah v svetovni splet ali morda tisti, ki kreditne kartice sploh nimajo.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Točno to! Knjigarnar, tu je vaša tržna niša, ki bi jo veljalo izkoristiti sebi in nam, skeptičnim naročnikom, v korist! Sama še vedno oklevam pri teh naročilih ravno zaradi teh vražjih kartic.

K.

To z nezaupanjem lahko rešiš zelo enostavno: greš na drugo banko od tiste, na kateri imaš transakcijski račun. Odpreš računček in si naročiš še kreditno kartico. Na računu imaš samo tolikšno vsoto, za kakršno meniš, da te ne bi obubožalo, če bi se kdo spravil ropat tvoj račun, kaj pa vem, 200, 300 €.

Glede na to, da sem “v fohu” (bančnem, žal), bi zdaj lahko naštela kar nekaj razlogov, ki jih poznam, zakaj ti isti ljudje, ki ne zaupajo predajanja podatkov o svojih karticah v splet, ne bi nikoli imeli računov, še tako neznatnih, pri dveh bankah, kaj šele tisti, ki sploh nimajo kartic, ker a) v kartice ne verjamejo ali b) jih nimajo, ker jim jih nobena banka ne bi zaupala. Dvojno plačevanje stroškov vodenja računa in članarine za kartice je samo eden od ta hitrih, ki mi padejo na misel, drugi je recimo ta, da lahko ravno tako kot na “drugi” banki, tudi na svoji omejiš porabo na kartici do nekega zneska. Ampak, da ne preveč zaidemo od teme osnovnega posta, se še vedno držim mnenja, da bi ti ljudje z veseljem plačali knjigo iz tujine preko položice.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Glede na to, da sem “v fohu” (bančnem, žal), bi zdaj lahko naštela kar nekaj razlogov, ki jih poznam, zakaj ti isti ljudje, ki ne zaupajo predajanja podatkov o svojih karticah v splet, ne bi nikoli imeli računov, še tako neznatnih, pri dveh bankah, kaj šele tisti, ki sploh nimajo kartic, ker a) v kartice ne verjamejo ali b) jih nimajo, ker jim jih nobena banka ne bi zaupala. Dvojno plačevanje stroškov vodenja računa in članarine za kartice je samo eden od ta hitrih, ki mi padejo na misel, drugi je recimo ta, da lahko ravno tako kot na “drugi” banki, tudi na svoji omejiš porabo na kartici do nekega zneska. Ampak, da ne preveč zaidemo od teme osnovnega posta, se še vedno držim mnenja, da bi ti ljudje z veseljem plačali knjigo iz tujine preko položice.

Ja, na omejitev porabe sem pa pozabila, točno … Se strinjam.

Hvala za vaše predloge, se jih bom potrudil upoštevati.
Ena izmed želja, ki sem jih dobil, je bila tudi plačilo po povzetju, kar pa je težje izvedljivo, saj knjigo prinesejo iz Anglije in ni poslana z odkupnino.
Plačilo po položnici se mi zdi super ideja in tudi iščem možnosti, kako bi jo lahko izpeljal. V tem primeru namreč slovensko podjetje prodaja slovenskemu kupcu, zato bi bilo potrebno obračunati še DDV v višini 8,5%, kar bi ceno za končnega kupca takoj povišalo, prišteti pa bi moral še stroške, ki bi jih zaposleni imeli s tem. Cena take knjige bi bila 10-15% višja kot je na bestseller.si, vendar bi bila najverjetneje še vedno nižja, kot je po knjigarnah. Zanima me, če bi se tudi v primeru povišane cene odločili za nakup?

Če bi bila cena le malo višja (po procentih sodeč torej npr. knjiga za 10 € potem stane okoli 11 €), mene osebno to ne bi odvrnilo od nakupa.
Tamala_8, točno na to (dvojne stroške vodenja računa) sem najprej pomislila. :))

Za tiste, ki se bojijo nakupovanja s karticami, je Paypal ali virtualna Visa (v tem pogledu je Slovenija takole ene sto let za svetom). Sama si vsake tri mesece nakažem na virtualno kartico določen znesek, ki ga namenjam za nakup knjig (ker bi mi sicer še za kaj drugega zmanjkalo). Na položnice ne bi kupovala, tudi če bi bile knjige samo deset odstotkov dražje. Če sem že v mestu, grem raje v knjigarno, da si fizično napasem čute.

Upošteval sem vaš predlog, tako da je sedaj knjige v spletni knjigarni bestseller.si[/url] mogoče naročiti in plačati tudi po položnici, torej brez bojazni pri spletnem plačevanju!

Postopek je trenutno še napol ročen in poteka nekako tako: najdete eno ali več knjig, ki jih želite naročiti, ter nam pošljete e-mail. Pripravimo in pošljemo vam predračun, ki ga lahko plačate po položnici na banki, pošti, spletni banki,… ter nam pošljete vaš celotni naslov, kamor naj bodo knjige dostavljene. Ko prejmemo plačilo, izvedemo naročilo in kmalu so knjige že na poti k vam.

Podrobno je postopek opisan na sami strani v rubriki načini plačil: načini plačil.

Veselo nakupovanje vam želim!

Jaz pa vem, kaj je catch – bestseller.si kasira provizijo od vsake naročene knjige, vidim po linku. 🙂

Mislim, da je to čisto pošteno. The Bookdepository šepa pri dostopu do blaznega števila knjig, ki jih ponuja. Kaj vem, manjka mu recimo seznam literarnih nagrad, pa urednikova priporočila, pa še in še in še. Povprečen uporabnik na njihovo stran najbrž pride bodisi z izjemno izdelanim mnenjem, kaj želi, ali pa malce brska po Amazonu, NYT in podobnih straneh, potem pa kupi tam, kjer je ceneje. Če bo Bestseller.si kupcu pomagal najti pot do pravih knjig, si provizijo zasluži, če pa ne, ga pa itak nihče ne bo uporabljal. Sam ga zaenkrat še ne.

XYZxx, seveda s tem, ko prodajamo knjige angleške knjigarne, dobimo mi provizijo! Glede na to, da se za vas kot kupca cena zaradi naše nekajodstotne provizije ne poviša, sem mnenja, da s tem vsi vpleteni pridobimo, nihče pa ne izgubi.
Sicer pa sem prepričan, da ne poznate nobenega prodajalca, ki prodaja brez provizije, marže ali plačila za svoje delo v drugih oblikah.

Povsem se strinjam s tem, kar je napisal Toro: naša dodana vrednost mora biti za slovenskega kupca dovolj visoka, da se bodo (boste) odločali na nakup preko bestseller.si. Trudimo se, da bi nam to uspelo.

Evo, mejl poslan.
🙂

grem tuki v knjiznico vzamem knjigo na izposojo preberem in vrnem. Zakaj bi jo narocal prek spleta, ce angleske knjige dobim tu v Angliji? Bodisi v ponatisu za Anglijo oz. originalu ali pa Amerisko razlicico. :p

Kensington, cepec napihnjeni, da se ne boš razpočil. V tej temi na forumu je govora o naročanju tujih knjig v Slovenijo, nič več, nič manj.
Pa kaj potem, če si ti v Angliji in dobiš v knjižnici vse angleške knjige. Ali morda misliš, da si prvi in edini, ki je pomolil nos ven iz doline šentflorjanske. Krepko se motiš.
Ali pa si mogoče domišljaš, da si nekaj posebnega, ker bereš v angleščini. Znanje angleščine pri nas šteje že k osnovni funkcionalni pismenosti. Zagotovo je na tem forumu kar dosti ljudi, ki poleg slovenščine in angleščine berejo še v 4-5 jezikih.

Dramah lamah.:p in a mislis, da jst ne? Doh!

Mene sam zanima, v kolkem času naj bi te knjige prispele. Naročila sem jih namreč že 3 tedne nazaj in jih še kar ni …

Trije tedni so ponavadi dovolj za dostavo. Preveri stanje: http://www.bookdepository.com/account/order/tracking/search

Sm preverla, pa piše, da je blo odposlano 16. decembra. To je to. Dobila pa še zmer nism …

New Report

Close