Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis pišem ponudbo za delo

pišem ponudbo za delo

Ponudbo sem uglavnem že napisal, ostalo mi je samo tole na koncu, ki se mi ne zdi vredu.

( Pišem v podjetje *ZETA d.d. ki zaposluje 1000 ljudi* Imena firm so seveda izmišljena, spol firm pa je enak )

———
Pred časom sem bil zaposlen v podjetju IKS d.o.o., ki ima svojo pisarno tudi v Zeti. Tam sem imel možnost spoznati vzdušje v Zeti in bi bil vesel, če bi dobil delo v vašem podjetju.

V kolikor bi se našlo delo zame, bi se vabilu na razgovor z veseljem odzval.

Lep pozdrav
———

Ali pa mogoče namesto zadnjih dveh samo: Upajoč na ugodno rešitev *vas* lepo pozdravljam ?
Če se ne motim se *vas* po novem piše z malo.

Po mojem mnenju zelo in povsem OK, le “v kolikor” bi zamenjal z “če”. (v kolikor je starinsko in preveč uradniško, papirno)

“vas” se piše z malo po novem in po starem, z veliko se piše le Hinavščina 😉

“Lep pozdrav” je OK, lahko pa napišeš “S spoštovanjem”.

Nekdo mi je svetoval naj raje uporabim zadnji stavek: V upanju na ugodno rešitev vas lepo pozdravljam

ker da tisti preišnji ni vredu, ker že sama prošnja pove zakaj pišem.

Dober nasvet.

Čisto na koncu me zanima še, če bi vi napisali tole:

Trenutno sem nezaposlen. Rad bi ostal v domačem okolju, kjer bom lahko pomagal že starejšim staršem, zato iščem delo na območju Kočevja.

(Moja filozofija je, če pošlješ nekemu privatniku, pomoči staršem ne bi omenjaš, če pa v velko podjetje d.d. , potem pa kadroviki gledajo mogoče tudi na socialo? )

Mogoče ne toliko socialo, ampak čez tak stavek kadroviki med vrsticami odkrivajo tudi karakter človeka, ki bi bil dober za zaposlitev?

Ali bi bil to minus? kaj vi pravite?

se povsem strinjam!

New Report

Close