Objava Državne volilne komisije
Lepo pozdravljeni,
danes sem prejela javno objavo glede volitev za predsednika republike. Zdi se mi, da sem zasledila nekaj napak, kar se mi zdi najmanj čudno, če ne nesprejemljivo, da si lahko na državni ravni privoščijo ali nelektorirano ali slabo lektorirano javno naznanilo.
So moje ugotovitve sploh pravilne – označila sem jih s podčrtajem? Delno me zanima zaradi firbca ;), delno zato, da v prihodnje sama ne bom delala takšnih napak.
Besedilo:
—
Volivke in volivci lahko najpozneje do četrtka 8. novembra 2012, pri svoji okrajni volilni komisiji (na sedežu upravne enote) uredijo vse potrebno, V kolikor se zaradi bolezni ne morejo udeležiti glasovanja na volišču (glasovanje na domu).
V Kolikor ne bodo v kraju svojega stalnega prebivališča, se lahko v istem roku, to je do 8. novembra 2012, pri svoji okrajni volilni komisiji (upravna enota, kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče), prijavijo za glasovanje na posebnih voliščih na območju drugih volilnih okrajev (za volišče 970 – OMNIA).
Volivci – invalidi, ki ocenjujejo, da njihovo volišče, na območju katerega so vpisani v splošni volilni imenik, ni dostopno invalidom, lahko do 8. novembra 2012, sporočijo svoji okrajni volilni komisiji, da želijo glasovati na volišču, ki je določeno kot dostopno za invalide, ali na volišču, na katerem se glasuje z glasovalno napravo.
Volivci, ki so v domovih za starejše občane, pa nimajo stalnega prebivališča v domu in volivci, ki bodo 11. novembra 2012, na zdravljenju v bolnišnicah (zdraviliščih) ter ne morejo glasovati na enega od zgoraj navedenih načinov, lahko pri svoji okrajni volilni komisiji do 2. novembra 2012, vložijo obvestilo za glasovanje po pošti.
—
Vir:
http://www.dvk-rs.si/files/files/039841_javna-objava-DVK-SLO.pdf
LP