Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis katero knjigo priporočate za morje?

katero knjigo priporočate za morje?

Imate morda kakšno dobro knjigo za priporočiti? Jaz namreč zelo rada berem dobre knjige. Ja kaj so dobre knjige boste vprašali? zame vse razen kriminalk in zločinskih akcij. nazadnje sem prebrala -Stava- in mi je bila ful dobra. Lovim Belo masajko pa Paniko od Dese, pa ne dobim v knj…
hvala za vaše predloge, pa lep dopust vam želim.

nekaj kakovostnih avtorjev za na morje: Houellebecq, Beigbeder, Celine, Puig, Marquez, od naših Dolenc, Čar, Maja Novakova.

---------- le vent nous portera...

to je pa pretežka literatura, glede na to, da je zaželena v stilu romane berni in dese muck

Charles Bukowski, Henry Miller.

poglej v knjižnici za knjigami od nore roberts, amande quick, Kathleen e. woodiwiss, sophie kinsella, Maeve Binchy…

Pravkar sem prebrala Okus po ljubezni, ne spomnim se avtorja, boš pa mogoče malo lačna ob branju, ker je polna italijanske kuhinje, da se ti cedijo sline…

bravo elaine! se nisem spomnila. no, pa še P. Louys, ta je pa zelo “lahek”.

Vzeli so mi prostost
Samo svobodo sem hotela
Strmoglavljene
Iskanja
Plesalec

Potem še nadaljevanje Bele masajke, Vrnitev v -ne vem kako se imenuje vas

ko sem prebrala, sem mislila, da pesniš:)

JA, Masajka je dobra, pa Trije v postelji, Puščavska roža ( ta se sploh prebere v enem dihu ), Poželenje in ljubezen – Sonja Pirman,Mož in žena – Zeruya Shalev,…

Okroglo kakor melona ! Kaj ? Življenje, vendar. Avtor Doris Tudor

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Živa zažgana, Puščavska rože, nadaljevanje Puščavska zarja.

Strinjam se z izborom ariadne, dodala bi še Sparksa (Ljubezen v steklenici, Usodni ovinek, Beležnica), tudi od Romane Berni so o.k., dnevnik Hiacinte Novak (avtor ???).
LP A.

Henri Charriere: Metulj

Za lahko poletno branje je bila meni najboljša “Zlikane gube, štrleči bvalkoni”. Sem se tolk smejala na plaži, da so me ljudje kar gledali, če se mi je zrolalo. Nekaj podobnega je tudi “Iščem impotentnega moža”.

Živi in pusti živeti

hvala vsem za ideje ampak skoraj vse te sem že prebrala 95%. Danes sem dobula Paniko od Dese in te se bom lotila.
hvala in lep bralni pozdravček

Annina poroka.
Imena avtorice ne vem … je pa nov prevod, pred kratkim izšel. Taka zelo iskrena; po eni strani te večkrat spravi v smeh, po drugi pa zelo … ne ravno žalostna, ampak … no, ko sem jo brala mi je večkrat prišlo na misel, da bi, če bi imela otroke, na tem delu verjetno jokala ko dež.

Frasier: Rhanna
Fisher: Senta – ta je v 4 knjigah, tako da si čez dopust preskrbljena
Ekstrőm: Plesala je eno poletje
Steinbeck: Vzhodno od raja
?: Deborah – prav tako dve debeli knjigi
?: Desiree – tudi debeluška
?: Večni krog – slovenska avtorica, zelo berljiva
?: Strasti v grapi – enako
Ingolič: Gimnazijka, Potopljena galeja (slednja spada v mladinsko književnost, a jaz vselej rada sežem po njej, sploh pa je imenitna za na dopust, ker govori o čudoviti dogodivščini mladih na Kornatih)

Avtorje, kot so Sheldon, Konsalik, Holt, Simmel, M.L. Clark, Andrews, si najbrž že ‘obdelala’?

Upam, da sem ti našla kaj neprebranega!

Lp,
K.

Priporočam od Dan Brown- Ledena prevara

Lani sem na morju brala Služkinji pa Sestra, za letos bom pa še zavila v Mladinsko pobrskat med žepnice. Pojdi malo pogledat, ker je res velik izbor. Sploh niso tako drage te knjige pa lahke so za prenašanje.

Brez zamere, vendar je rekla Dobre knjige.))))

to so dobre knjige, kaj je tebi?!

O.K. naj bo po tvoje.

nič ni po moje, povem samo resnico…

Schlinkovega Bralca, morda. Karkoli od Kazua Ishigure. Amitav Gosh, Lačna plima. Arudathi Roy, Bog malih reči. Karkoli od Orphana Pamuka. Delo maročanke Assie Djebar: Ljubezen, fantazija.

Pisateljica Day Taylor, vsaj mislim, je napisala roman
Črni labod (2 knjigi) in nadaljevanje Mahovka (2 knjigi).
Zgodba opisuje ljubezen med plantažnikovo hčerjo in kapitanom ladje Črni labod, ki je prevažala poleg tovora-bombaža tudi črne sužnje na sever. Čudovita zgodba polna zgodovine, opisa takratnih razmer in polna ljubezenskih prizorov, napisano na čuten način.

New Report

Close