Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis KNJIGE ZA POLETNE DNI

KNJIGE ZA POLETNE DNI

Kaj priporočate za branje v poletnih dneh, na plaži v senčki ob morju, kakšne romance, ljubezenske zgodbe….. prosim za naslove knjig.

Hvala pa uživajte v branju.

snedla si mi s prstov tole vprašanje. Tudi meni se približuje dopust in si moram narediti zalogo za na morje.
Imate kakšne predloge.

Upoštevajte vročino na plaži, tako da ne sme biti preresen žanr, pa niti ne prelahek.

Kaj ljubezenskega, s s rečnim koncem itd…

Izven konteksta, pa vendar….. A vam uspe na dopustu brati? Meni je uspelo preden se je rodil otrok. Sedaj pa niti pod razno. Križanke so cel dopust na polici, v pričakovanju izpolnjevanja.
Sedaj izgleda to tako, da mami namesto da bi brala s sinom čofota po vodi, ga uči plavati, delata gradove iz mivke, nabirata školjke,… Ja, ampak je lušno.

Pa niti pod razno ne očitam ali kažem s prstom, mogoče sem samo pozabila kako to izgleda.

Desa Muck-Panika

Ja, Desa je zakon. Pripisujem pa še dva naslova in sicer “Zlikane gube, štrleči balkoni” in “Iščem impotentnega moža”.

Živi in pusti živeti

Strastna zapravljivka in njena sestra

Meni osebno na dopustu najbolj “sedejo” knjige pisateljice Victorie Holt.
Gre za napeto, lahkotno branje, polno zapletov in nepredvidenih situacij,
in še ljubezen je vedno prisotna.
Jaz te knjige dobesedno požiram.

Poizkusi s tem.
lp

Vse knjige Rosamunde Pilcher, Nore Robers, Amande Quick, Daniele Stell, Nikolas Sparks, Maeve Binchy, Romana Berni…
Po naslovih pa Pilotova žena, Barra Ckrek (verjetn nism prav napisala), Varuška.
Te mi trenutno padejo na pamet se jih pa še najde
LP A.

Poleg teh romanov pa vedno znova vzamem v roke Malega princa in Priročnik bojevnika Luči.
LP A.

Seveda imam čas, ko otrok popoldne počiva in zvečer, ko zaspi.
vedno na dopustu preberem goro knjig, doma oa malo manj.

Jaz kar v knjižnici prosim gospo knjižničarko, da mi priporoči kakšno dobro knjigo in mi z veseljem ustreže. Večji problem je, ker jih že prej poberejo …

Philippa Gregory: Druga sestra Boleyn
Odlična knjiga!

http://meander.slo.net/index.php?p=article&lang=sl&IdArt=117

http://meander.slo.net/index.php?p=article&lang=sl&IdArt=117

Mi imamo tako fin apartma da smo direkt na plaži. Smo tri družine. Otroci stari 3, 5, 6, 7 let. Lani leto manj in brali da se je kadilo.

Na plaži je mivka, 500m voda do kolen. Uživajo in se igrajo. Kaj jih čemo motit:))

Ildiko von Kuerthy, piše v stilu dnevnika Bridget Jones. Ampak to je bolj enodnevna zabava.

Upam, da mi bo zdaj uspelo oddati post. Dva sem že napisala, pa sta šla neznano kam…

Ljubimec preveč je še vedno premalo
Trije v postelji
Jack & Ammy
Roman za ženske
Dnevnik Hiacinte Novak

Najbrž je to vprašanje res butasto glede na to, da imate izgleda vsi ta problem, ampak kaj brati čez počitnice!!!
berem predvsem romantične, ljubezenske romane kot npr. od Nore Roberts in Amande Quick ampak izgleda da ne napišeta dovolj knjig za moje potrebe.
imam nekaj predlogov:
-če si bolj zgodovinske narave predlagam sago 12 romanov Bogdana Novaka o slovenski zgodovini
-za filozofe pa knjigo Kdo je umoril psa ali skrivnostni primer
upam da se nisem preveč razgovorila in vso srečo z iskanjem knjig

Kathleen Woosdwissis
Amanda Quick
Julia Garwood
Nora Roberts
Sandra Brown
Rachel Gibson
Cristina Dodd
Jennifer Crusie
dobre pisateljice za poletne dni!!!
pa uzivajte 😉 ob knjigah naprej

zbirka Dobro jutro Hollywood – Temne sence Hollywooda, Valerie M.Grant

Ne zamerit, ampak jaz pa ne vem, kako lahko imate težave z izborom knjig za na dopust 🙂 Pri toliko dobrih knjigah, če na domačih policah ni nič pametnega, je pa v knjižnici gotovo dovolj čtiva, ki kar kliče po prebiranju.

Med knjigami, o katerih večkrat tu debatiramo in so nekatere celo plod moljev :), so tudi take, ki so zelo primerne za počitniško branje, začenši (neskomno, hm) z mojimi Tremi razlogi, nato Tanek led (Demšar), Ni vsaka sreda siva sreda (Mojca Rudolf, zlasti za najstnike in vse, ki marate mladinsko književnost); od ostalih mi kot lahkotnejše branje kanejo gotovo Voda za slone, Scrapbook in Small world (obe slednji sta v slovenščini, naj vas naslov ne zavede :)).

Odbite arktične zgodbe so dovolj lahkotne, sploh pa je ultra odbito, če jih berete v vročem vremenu. 🙂

K.

– Knjige od Dese Muck
– Vesna Karlin – Obžalovanje
– Modrost starega učitelja

mislim da so komentarji kot: kakov imaš čas brati na dopustu in da je apartma na plažii… res brezvezni. če nekdo prosi za naslove knjig, potem ji svetujte ali pa molčite, da pa da pametnujete. menda ja ve, ali ima čas za knjige ali ne

Od tega, kar sem prebrala letos, “poletnim kriterijem” lepo ustreza Garyja Shteyngarta Superžalostna ljubezenska zgodba Ponuja vse: nekaj ljubezni, pa ne čisto šablonske, pa nekaj zabave, povrhu pa sploh ni neumna … In dovolj debela 😉

New Report

Close