Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Megre-Anastazija

Megre-Anastazija

A je kdo že bral kakšno knjigo od tega avtorja o Anastaziji?
Menda jih je več in ena znanka mi jo že dolgo priporoča, a še nisem prišla do nje.
Mnenja?

Jah… če si dovzetna za ezoteriko, potem ti da mislit.

Katastrofa od knjige; obupen slog pisanja bi odvrnil marsikoga, pa četudi je zelo dovzeten za ezoteriko.

Drugače pa gre za propagando nekega ruskega poslovneža, ki prodaja olje sibirske cedre.

Tudi jaz sem prebrala dve ali tri knjige, pa se mi je zdelo vedno bolj otročje in neprepričljivo. Potem pa še bolj ko, gledaš tiste spletne strani….. vseskupaj en nateg.

Ma, bralka, kakšne znanke imaš ti to ;-)?!?

Jaz sem prebrala vse. Potem se šla še na forumum o avtorju in preko spletnih strani kupila obesek iz ceder. Stvar okusa in prepričanja. Knjige so bile pred leti zelo popolarne, kot tudi film, ki je bil posnet po knjižnjih predlogah, vendar ga nisem gledala. Letos pa sem dobila na forumu naslove knjig in jih prebrala. Zakaj nosim obesek? Zanimalo me je, kakšen zgleda in nekako sem se nanj navezala. Od ceder se dobi tudi zdravilni med, pa sadike in storži. Stvar posameznika, kaj mu je všeč in kaj ne. Sem brala tudi že veliko boljše pa tudi slabše zbirke, kot je zbirka Anastazija. Zadnja od knjig je bila Bela masajka pa od Dese Muck Panika, ki me je zelo prijetno presenetila. Preberi vsaj prvo knjigo:”Zveneče cedre tajge”, pa boš videla, ali boš nadaljevala do vseh sedem knjig. Odločitev je izključno tvoja.

Andi

Zdravo!

Jaz sem pa prebrala vse štiri v naš jezik prevedene knjige (Zveneče cedre tajge, Prostranstvo ljubezni, Kdo dejansko smo, Energija življenja) in polovico naslednje ruske, ki sem jo dobila naprej, ker jo moja kolegica prevaja. Bila sem v Rusiji, videla sem dolmene, o katerih govori Anastazija, bila sem v Ščetininovi rodovni šoli in sem globoko prepričana, da imamo v rokah knjigo vseh knjig in da se dogajajo izredni premiki v smeri svetle preihodnosti. Poleg tega sem spala “pod svojo zvezdo” že kot otrok, sedaj pa to počnem zavestno. Že štiri leta imam hektar zemlje in nanjo sadim mnoge rastline. Ob tem se poskušam povsem držati vsega tistega malo, kar je navodil o ustvarjanju lastnih rajskih otočkov-rodovnih posestev. Globoko cenim ideje, zamisli in razlage, ki jih knjiga podaja, ne glede na slog pisanja. In prepričana sem, da je v ustvarjanju rodovnega posestva neverjetna logika, ki prinaša družini srečo – preprosto srečo.
Pa to ne govorim kar tako. Sem poročena, z možem imava tri otroke in po poklicu psihologinja…

Lep pozdrav vsem

hmmm …

zanimivo, tole …

Živjo!

A kdo ve, kako je naslov filma o Anastaziji. Sem iskala po netu, pa nisem našla nič o tem.

LP

Tudi mene zanima zelo!!!

Sedaj že cela petčlanska družina komaj čakamo, da se stopi sneg na našem posestvu. Nekaj dodatnih dreves smo že poleg obstoječih nasadili v jeseni, sedaj pridejo na vrsto grmički s sadeži in vrt z zelenjavo… Uživamo pa tudi na snegu, seveda… Ker sedaj živimo še v mestu, na otrocih in sebi že opažamo bistvene spremembe (po enem letu od nakupa zemlje): v sproščenosti, veselju, tudi zdravju, izpolnitvi… Čebele nam govorijo, kje smo. Tudi letos že padajo, pa še sploh nismo v pomladi, ko se pokaže dejanski odmor… Zelo zaskrbljujoče! Hkrati nujno, da začnemo čimpreje bivat po Anastasijinih načrtih! Kdor od vas, ki berete koleba, ali je to vse lahko res ali ne : zamislite si svoje posestvo, kakršnega si želite… Kar sam bo našel pot do vas, ne skrbite! A premikajte se, ne zaspite, z mislimi ustvarjate! Tisti, ki pa ste skeptiki, ok. Bodite pač tam, kjer želite…
Aja, mi ne potrebujemo cedrinega olja, ne sibirske cedre: imamo ogromno avtohtonih zelišč, sadežev, dreves – vse imamo že tukaj!!! Samo spomnite se!
Želim lepo ustvarjanje!

Kati

Sama ravnokar prebiram tretjo knjigo (Kdo dejansko smo?), prvi dve sta v knjižnici ravno izposojeni, tako da sem začela s tretjo. Priznati moram, da sem naravnost navdušena. Res je, da slog pisanja bralca ne pritegne, kot slavistka to moram priznati. Med branjem so se mi res porajali dvomi, da le ni morebiti vse izmišljeno s ciljem ustvariti velike dobičke od prodaje knjig. Vendar iz knjige veje tako velika Anastazijina modrost, prepričljivost, jasnost in čistost misli, da je povsem nemogoče, da bi si takšnega književnega junaka nekdo preprosto izmislil.

Replika

Prebrala prvih 6, zelo navdušena! Nikoli nisem priznavala sledenju nekemu guruju ali avtorju, ampak Anastazijine ideje so me preprosto navdušile. Ne bom tratila besed, rajši svetujem, da preberete sami!

A mi lahko kdo pove kje nabaviti oz. kupiti knjige?
Primorska

V knjigarnah jih po mojem ni več, ker so razprodane, raje povprašaj po antikvariatih. Antika ima dve na zalogi http://www.antika.si/prva.asp

Kje se da kupiti izdelke iz cedre, ki jih omenja Anastazija?

Megrejeve zdelke iz cedre se pri nas da kupiti na http://www.sibirska-cedra.com.
Trenutno uživam njihovo olje – imunska terapija, toplo priporočam!

Pozdravljeni.
Prva knjiga iz zbirke mi je leta 2006 prišla v roke in sem jo le prelistala v knjigarni, kar tako iz firbca. Moram reči, da me je tiste nekaj prebranih strani kar iz sredine knjige, ne glede na skoraj pravljično vsebino in res ne vrhunski slog pisanja, TAKO ZADELO, da sem jo takoj kupila . Komaj sem čakala vsako naslednjo knjigo in še danes moram reči, da je to KNJIGA VSEH KNJIG. Pa sem prebrala mnogo lepih književnih, filozofskih in psiholoških del, vendar take MODROSTI, ki te prevzame tako, da se ti kar srce izjoče, nisem srečala nikjer. To so knjige DUŠE in LJUBEZNI.

Vse štiri knjige sem prebrala in so fascinantne. Vsekakor priporočam!

Verjamem, da koga sicer odbije slog pisanja, ampak avtor Megre v svojih delih večkrat poudarja, da on NI pisatelj in da je pisal po Anastazijinih besedah, zato rečem – kapo dol! Kar se mene tiče, so odlične, škoda je le, da ne znamo živet po tem načelu.

Gospa Tinka! Nateg je ta knjiga za vas . Ne smete pa oddajati in predajati negative še na druge. Sicer pa nisem jaz vaš duhovni vodja. Odloča se vsak po svoje . Je pa dobro včasih kakšen komentar obdržati zase. Meni je knjiga zelo všeč saj v človeku zbudi nujo po dobrem.

New Report

Close