Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis pomoc!! naslov starih otroskih pravljic

pomoc!! naslov starih otroskih pravljic

pozdravljeni!

brskam po spominu pa se nikakor ne morem spomnit naslovov zbirke pravljic, ki sem jih rada prebirala v otrostvu.knjige so stare, 25+ let)

prva je majhna rjava knjiga z eno zgodbo in sicer o puncki Jelki. Spomnim se samo, da je v zvezi s s partizani, puncka pa na koncu umre v hisi, ki zgori.

druga knjiga je zbirka zgodb. trdne bele platnice, z narisano macko. naslov je nekaj podobnega kot Macje pripovedke. V zgodbah nastopata dve puncki, sestri. Spomnim se zgodbe o crnem panterju, ki ga posvojita, na koncu pa zmrzne v snegu. Spomnim se tudi zgodbe o prasicu, ki je hotel shujsati, saj je zelel biti lep kot pav. Ena zgodba je bila o psu, ki je nase prevzel slepoto svojega gospodarja…

ce se kdo mogoce spomni naslova teh dveh knjig bi bila izjemno hvalezna!

Kaj pa če poskusiš v knjižnici? Mogoče jih celo imajo za izposojo.

Jaz sem takrat imela doma Zbirko Čebelica, kjer so bile majhne knjigice (manjše od A5 formata) s po eno zgodbico. Danes se da kupiti cela zbirka v knjigarni.

Za prvo ne vem, druga je pa Pravljice čepeče mačke, avtor je Marcel Aymé.

Najlepša hvala, polepšala si mi dan!:)

Pravzaprav ti tudi meni, ker si me spomnila nanjo in jo bom z velikim užitkom šla spet prebrat.

New Report

Close