Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zgornji del glave v ang., Indijanci, Hopiji, sedem svetov … od kje je to?

Zgornji del glave v ang., Indijanci, Hopiji, sedem svetov … od kje je to?

Kako se v angleščini reče temenu (na vrhu glave)? Če sploh imajo to besedo?
Enkrat že zdavnaj sem brala neko knjigo o plemenu Indijancev oz. njihove legende/mite … da je teme (na glavi) bilo nekakšna povezava z božanstvi (v smislu, da če so se močno skoncentrirali, so lahko vzpostavili stik … kasneje so pa na to povsem pozabili in niti delovalo ni več). Mogoče je v povezavi s sedmimi svetovi – sodeč po Hopijih zdaj živimo na četrtem). Mogoče je bilo v knjigi Popol Vuh (v knjižnici se mi je mudilo in sem samo prelistala in nisem našla) ali v Legende Hiawatha. Mislim, da knjiga ni zgodovinska (kot npr. Pokopljite moje srce pri Ranjenem kolenu) oz. resnična (Kako naj vam prodamo modrino neba). Vsekakor pa ni indijanarica. 🙂

V glavnem, neke podatke od tukaj bi nujno rabila (nekaj pišem) in če kdo ve, od kje je to (knjiga oz. kje natančno v knjigi, ker nimam časa še enkrat brat vseh morebitnih knjig) ali pa mi zna najti angleški vir (članek etc.) Najlepša hvala.

New Report

Close