Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Letnica z besedo?

Letnica z besedo?

Kako se napiše letnica 1905 z besedo?
In kje to piše?

Letnica se zapiše takole: tisoč devetsto pet ali devetnajsto pet, je pa res, da tega ne pišemo prav pogosto, če sploh.

Razlaga za zapis števnikov je v pravopisu: glavne števnike do 100 in stotice pišemo skupaj, vse druge glavne števnike pa pišemo narazen.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Pri prevzemu določenih listin je datum prevzema potrebno zapisati z besedo, v tem primeru mora biti celoten zapis brez presledkov. Da ne bi kdo še česa dopisal …

Po mojem mnenju gre prej za to, da je datum izpisan z besedo (ne s številkami), kot pa, da bi bila ena beseda, ker je petijanuardvatisočdvanajst malo nesmiseln zapis. Vsaj tako sem jaz naredila za take pisemske pošiljke: datum sem zapisala z besedami, nikakor pa ne z eno besedo.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

to je ena taka birokratska traparija, s čimer se nepismeni uradniki lahko delajo brihtne überalles

to je ena taka birokratska traparija, s čimer se nepismeni uradniki lahko delajo brihtne überalles[/quote]

In edini učinek tega pisanja z besedo je, da se v pol primerih sploh ne da prebrati, za kateri datum gre.

New Report

Close