Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis domača knjižnica

domača knjižnica

Nepričakovano sem dobila večje število knjig (okrog 200). Seveda sem jih bila zelo vesela, vendar ne vem kako naj jih uredim. Na razpolago imam dve veliki knjižni omari, ne vem pa kako knjige zložiti vanje – po tematiki, avtorjih… Med knjigami je celotna zbirka Naša beseda, nekaj zdravniških priročnikov, vojnih in romantičnih romanov, skratka vsega po malem. Prosim za nasvet kako ste si uredili domačo knjižnico in ali ste knjige vpisali v seznam na računalniku. Ker me čaka kar zahtevno delo, bo vsaka ideja dobrodošla.

Novdan, odprla si temo, ki tudi mene zelo zanima in tudi jaz komaj čakam kakšen pameten nasvet. Mogoče pa kdo ve celo za kakšen manjši program za domače knjižnice, s tistim šolskim si ni mogoče pomagati. Jaz pa imam 1000 knjig, neurejeno vsepovsod.
hvala!

Novdan, odprla si temo, ki tudi mene zelo zanima in tudi jaz komaj čakam kakšen pameten nasvet. Mogoče pa kdo ve celo za kakšen manjši program za domače knjižnice, s tistim šolskim si ni mogoče pomagati. Jaz pa imam 1000 knjig, neurejeno vsepovsod.
hvala!

Moja knjižnica je sicer razmeroma majhna in pretočna, knjige imam urejene zelo enostavno, ampak za zdaj se čisto lepo obnese:
Razdeljena je na samo tri dele:
1. teorija
2, leposlovje
3. slovarji, leksikoni

Pri prvih dveh so knjige razporejene po abecednem redu avtorjev, v tretji pa vlada kaos: tiste, ki jih trenutno potrebujem so na polici, ki jo dosežem z roko, ostale nametane na slepo.

ob selitvi sem dobila še večino knjig od staršev. tako da je tega z mojimi knjigami vred kar precej. prvotna zamisel je bila, da bi vse stalo po abecedi avtorjev, ampak zdaj stoji kar vse pomešano. imam precej proze, s tem da še posebej stojijo ljubiči, kriminalke, (znanstvena) fantastika (adams in tolkien sta recimo skupaj v tej skupini), pravljice oz. knjige za otroke, poezija, knjige v nem. in fran., knjige o ročnih delih, zgodovinopisje, leksikoni in slovarji pa o umetnosti.

Jaz jih imam zložene nekako po tematikah.
Priročniki (o vrtnarjenju, vzgoji otrok,…)
“ženske” knjige – moji čiklit paperbacki
“moške” knjige – razne pustolovske in zgodovinske
potovanja (vodiči in knjige o deželah, kamor potujemo)
Knjige (z velikim K) – tam pa imam svoje bisere spravljene (meni ljubo leposlovje, ki presega čiklit), vmes so tudi pesmi, kar jih premorem.
potem je pa ena polica revij, ki jih še nismo zavrgli, skupaj z nekaj stripi (Magna Purga recimo je vmes, nekaj številk MADa…)
strokovne knjige imam v pisarni, ker jih tam najbolj rabim, prav tako mož, v moževi pa domuje še nekaj “talepih” knjig, ki so prevelikega formata za knjižne police.
Knjige na posameznih policah so zložene po velikosti 🙂 Če primanjkuje prostora, dve enako visoki knjigi razporedim na tako razdaljo, da nanju lahko poležem še kakšno.

aja, pa kuharske knjige imam v kuhinji ; ). in še ena polica je, kjer so knjige ki ne pašejo v nobeno od zgoraj naštetih “kategorij” – ena zdr. priročnik, naravoslovne knjige pa nekaj domoznanskih izdaj

Tudi jaz si bom morala počasi urediti knjižne police,kuharske bom imela v kuhinji,jih imam preko 20,kriminalke,knjige za prosti čas v kabinetu,v eni veliki omari,jih je preko 200,romantične in otroške knjige,klasike od Tolstoja,Voranca itd. v zgornji sredinski sobi,teh je sigurno ogromno,jih še nisem sortirala,novejše knjige vrtnarske priročnike,nove kuharske knjige,pa bom imela v spalnici,daj jih bom lahko večkrat vzela v roke in prebrala.Pozabila pa sem na zeliščarske knjige,te bodo pa v dnevni sobi.Knjige so moja odvisnost in veliko veselje.

New Report

Close