Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj brati

kaj brati

Zdravo knjizni moljcki,

Prosila bi vas za kaksne dobre ideje kaj vzeti s seboj na dopust. Rda berem, vendar sem se sedaj vrtela med istimi ustvarjalaci ala Holt, Konsalik, Sheldon….Po njih lahko sklepate, da mi je vsec lahkotno pa vseeno malo napeto in prijetno pisano delo (no, to je moj okus). Prebrala sem Da Vincijevo sifro, Angele in demone, Digitalno trdnjavo…..

sedaj pa bi vas prosila, da mi napisete katere pisatelje naj se preberem oz. katere knjige, ki bi se vsebisnko ujemale z mojim okusom….

naj naj naj hvala vsem….

malo pobrskaj po starih temah spodaj, je bilo precej govora o kriminalkah, vohunskih romanih in podobnem. boš našla kar nekaj zanimivih naslovov.

Mogoče kaj od Ruth Rendell, Kena Foletta, mogoče John Grisham, Chrichton?

Judith Krantz, John Grisham in Michael Crichton zagotovo sodijo v to kategorijo.
Priporočam pa še:
J. Archer: Kajn in Abel, ali pa Predsednikova hči – knjigi sta povezani, čeprav se bereta vsaka kot samostojna celota
Enajsta nadloga ali Kobra (avtorjev se ne spomnim), sta deli, ki sta tako napeti da tud jest nimaš časa vmes – obe se ukvarjata z “biološkim terorizmom”.
Super se bere tudi zbirka Otroci zemlje (dogajanje v času ledene dobe in mamutov) – zanimivo branje o deklici, ki izgubi svoje, odrašča pri neandertalcih, nato živi sama, nato z ljudmi, potem pa se z moškim svojega življenja odpravi na pot do njegovega doma. Zelo zajetne knjige, čeprav se krasno berejo, zgodba pa je tudi zanimiva, sploh pa je zanimivo brat o takratnem življenju, tudi če ni bilo ravno tako, kot je opisano. Prevedene so tri od petih: Rod jamskega medveda, Dolina konj in Lovci na mamute. Aja, ne se prestrašit debeline knjig.
Prav simpatično branje je tudi “trilogija v štirih delih” od Nore Roberts. Naslovov se ne spomnim točno (vsi so povezani z morjem), govori pa o treh “bratih”, ki se na željo umirajočega očeta znajdejo doma in spet skupaj zaradi četrtega “brata”. Prav luštno branje, pa prijetna popestritev, ker je glavni lik v vsaki knjigi moški.
Morda bi ti bile všeč tudi Čipke (in Čipke II), čeprav si verjetno že predelala, ker so precej stare knjige.

Mogoče tudi Cook (Koma je bila prva izmed njegovih uspešnic).

meni je všeč Donna Leon – o detektivu v Benetkah; je več knjig in ni nujno da začneš s prvim primerom inšpektorja Brunettija, lahko vzameš drugi ali … del. men se zdijo zelo primerne za na plažo. kot malo bolj moderna agatha!

Saga o otorijih ful dobra knjiga

sevedaje saga o otorijih zelo dobra in napeta čeprav je mladinska literatura zato ti bolj priporočam angelologijo, nesmrtni, vampirska akademija seveda če ti niso preveč ušeč vampirji so tu še volkodlaki 🙂 naprimer srh…za bolj odrasle mrtvi do mraka, in kot sem nekje zgora prebrala otroci zemlje super ideja… za mladinsko literaturo pa če otroci luči, viharni tat, pokopališka knjiga, ter severnji sij

Lep pozdrav
bralka 🙂

New Report

Close