kje objaviti pesmi
V vseh letih se je nabralo pri meni res ogromno pesmi. Čeprav na trenutke še vedno v strahu dam komu katero za prebrati, se je v meni porodila želja, da bi svoja dela tudi objavila.
Tukaj se mi zatekne, ker ne vem niti kako začeti. predvidevam le, da zbirke kar takoj ne bom izdala.
Mi lahko kdo med vami svetuje kam, kako in predvsem kako to poteka. To boste vedeli predvsem tisti, ki ste svoja dela že objavljali.
Za vsak namig, nasvet in pomoč bom več kot hvaležna.
Hvala
Pozdravljena,
za začetek lahko poskusiš na pesniškem portalu http://www.pesem.si. Prijaviš se (lahko z vzdevkom), objaviš kako pesem, nato pa vidiš, kako ljudje reagirajo. Vsaka pesem je uredniško pregledana, lahko pa tudi posebej omeniš, če in za katero želiš komentar, mnenje …, drugič komentar (bodisi uredniški, po potrebi kritiški, bodisi od drugih članov) “pade” kar sam …
Poskusiš lahko tudi v literarnih revijah, npr. spletni Locutio, sicer pa Mentor, Apokalipsa, Vpogled, OtočjeO., Lirikon, Poetikon itd. Odtipkaj v google in boš našla e-naslove, kamor lahko pošlješ izbor, recimo, desetih po tvojem mnenju najboljših pesmi.
Preden pesmi ugledajo luč sveta v knjižni obliki, je zelo dobro, da jih vidi več ljudi (takih, ki so redno v teh vodah, ne le prijateljev in sorodnikov), da dobiš konkreten feedback (pripravljena moraš biti tudi na kritiko; zlonamerno spregledaš (če se sploh zgodi), konstruktivno pa maksimalno izkoristiš in delo izpiliš). Ko je enkrat v knjigi, ni “povratka”.
Lp,
Kerstin