Priporočam branje knjige
Kot kaže, ti je bila knjiga zelo všeč. In zato bo najbrž da všeč še marsikomu. Ampak bilo bi lepo, da bi nam malo napisala, kakašna knjiga je to in zaradi česa ti je bila všeč, da bi mi ostali znali presoditi, če bo morda všeč tudi nam. Ker nimamo vsi istega okusa in enakih potreb.
Priporočila za branje z utemeljitvijo ponavadi vedno koristijo veliko ljudem. Če pa nekdo samo napiše, da mu je knjiga všeč, pa si s tem ne moremo kaj dosti pomagati.
Na kratko o knjigi V SRCU STVARI:
Tessa je gospodinja, mati dveh otrok in žena priznanega plastičnega kirurga Nicka.
Valerie je odvetnica, mati samohranilka 6-letnega dečka. Obe ženski živita v istem premožnjejšem delu Bostona. Ko se 6 letni sin Valerie po nesreči opeče po obrazu in
roki je njegov zdravnik Tessin mož Nick.
Zaplete se ljubezenski trikotnik, kjer vsi dvomijo o ljubezni in zvestobi. Na koncu vsi trije odkrijejo, kaj je v resnici bistvo ljubezni in odpuščjanja.
Poljub iz Rusije – že prebrano, mi je bila tudi zelo všeč.
no, jaz sem prej tudi dala eno priporočilo, pa je izbrisano.
tistim, ki ste ga uspeli prebrati, in tistim, ki ste ga izbrisali, naj samo povem, da ne gre za nikakršno prepovedano literaturo. izdala jo je Državna založba Slovenije leta 2008 in je namenjena seznanjanju s problematiko, o kateri piše, in ne propagandi.
Zelo res.
Zdaj ko je avtorica osnovnega posta opisala knjigo, vidim, da gre za zgodbo (roman) in me torej prav nič ne zanima.
Beseda knjiga označuje samo, v kakšni embalaži je sporočilo (lahko je na papirju, na disku itd.).
V obliki knjige je lahko na primer roman, pesnitev, priročnik, znanstvene razprave itd. itd.
Če sem prav razumela, knjiga govori o aferi med tistim zdravnikom ter samohranilko, pol pač se ta zdravnik in žena spet spravhata in življenja gredo po starem naprej?
Če je zgodba takšna, pol knjiga sigurno ni zame, ki mam na varanje malo drugačen pogled- če se 1x prestopi meja, ni več govora o ljubezni in poti nazaj.
“Na kratko o knjigi V SRCU STVARI:
Tessa je gospodinja, mati dveh otrok in žena priznanega plastičnega kirurga Nicka.
Valerie je odvetnica, mati samohranilka 6-letnega dečka. Obe ženski živita v istem premožnjejšem delu Bostona. Ko se 6 letni sin Valerie po nesreči opeče po obrazu in
roki je njegov zdravnik Tessin mož Nick.
Zaplete se ljubezenski trikotnik, kjer vsi dvomijo o ljubezni in zvestobi. Na koncu vsi trije odkrijejo, kaj je v resnici bistvo ljubezni in odpuščanja.”
hvala za pojasnilo! takih limonad ne morem in ne morem in ne morem brati!
imaš pivo v dobrem 😉
Kot kak h’woodski film z npr. Meg Ryan v glavni vlogi. Pogledaš, če že glih nimaš kaj bolj pametnega za počet …[/quote]
Sicer knjige ne poznam, ampak ni nujno, da je limonada in da je zanič. Na koncu koncev je vse odvisno od stila, kako je napisano, ne od vsebine. Vsaka zgodba je lahko limonadasta al pa ne..
To je redna »praksa« na forumu Starševski čvek, s katerega je naslovna tema prestavljena na forum Knjižni molji. 😉
Duhovit zapis o tovrstnem pisanju je tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?12,6859379
In še ena tema o pisanju na forumih: http://med.over.net/forum5/read.php?197,6865068
Marsikatero (resno) pisanje, ne le tu na Med.Over.Net, je lahko pravi izziv za kakšen duhovit leksikon v slogu – Snježana Fridrih: Leksikon Hrvatske političke gluposti (zdi se mi, da je izšel leta 2004). Nekaj tozadevnih »modrih« prebliskov iz leksikona se lahko najde tudi na spletu. Kakorkoli, snovi za take kompilacije ne bo (k sreči!) nikoli zmanjkalo. 😉
Obstaja neka teorija, za katero še sam ne vem, če je popolnoma resnična, mi je pa sprejemljiva, vsaj v določeni meri (da ne zadeva mene ;). Gre pa nekako takole:
[list][list]
Količina pameti na Zemlji je konstant(n)a (kot taka, torej, za vselej nespremenljiva)
in količinsko približno enakomerno razporejena na vse ljudi.
[/list][/list]
Do tu, vse lepo in prav. A kaj, ko imamo majhen problem le v tem, da se svetovna populacija nenehno povečuje. 😉 Iz tega sledi, da se (nesramno in egoistično) zavzemam za zmanjšanje svetovnega prebivalstva ob lastnem preživetju. 😉
Meni se še vedno dopade izjava češkega režiserja Jiříja Menzla:
[center]Smích je nejlepší způsob, jak poznávat svět.[/center]
Približen prevod: Smeh je najboljši način (najlepša sposobnost/lastnost), kako spoznavati svet.
Če nič drugega, vse, kar gre v rok življenja, se lažje in morda tudi lepše preživi – z nasmehom. 😉