Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Savinna A. Ritter, Zamenjam razsvetljenje za hiter vibrator

Savinna A. Ritter, Zamenjam razsvetljenje za hiter vibrator

Je kdo prebral knjigo? Kako se vam zdi?

Jo prebiram, vendar vsaj zame se ne bere tko tokoče, kot sem pričakovala. Pa besede kot so drek, itd me kar močno motijo.

Knjigo se kupila po tem, ko sem brala intervju z avtorico v reviji Obrazi in sem pričakovala več. ne vem, če se bom prebila do konca.

kaj si pa pričakovala od knjige z atraktivnim naslovom? razsvetljenje ali ščemeč občutek? 🙂

Ne vem kako naj se odzovem na to. Knjige nisem bral, tako da je nekorektno, da bi kar počez govoril o samem delu.

Besede, ki vas motijo? Vsak avtor pač piše na svoj način in tudi uporaba žargonske govorice ali celo neprimernih besed je v literarnih besedilih popolnoma sprejemljiva. Npr. ni moč enakih izrazov položiti v usta pobalinov z ulice in prostitutke na pločniku in udeležencev na kakšnem znanstvenem simpoziju ali primadone na slavnostnem sprejemu. Na ta način celo poudarjamo razlike in individualnost junakov, ki jih postavljamo v določeno okolje ali jih soočamo z drugačnim okoljem.

Zakaj in kako ste se odločili za nakup knjige oziroma kaj vas je motiviralo, je vaša individualna pravica in končno gre za vaš denar.

Sam se bolj zanašam na to, da si vzamem čas pred dokončno odločitvijo za nakup. Knjigo si ogledam, prelistam, malo počez in na hitro tudi preberem, morda si jo izposodim v knjižnici in šele nato se odločim za nakup ali pa ne. Če je knjiga zame pomembna in jo želim imeti, vedno poiščem način, da si jo pridobim (v skladu s svojimi finančnimi možnostmi). Nakup nekaterih knjig sem odlašal celo dlje časa, tudi nekaj let. Nekatere sem nabavil čez čas tudi v antikvariatih.

V izogib prihodnjim razočaranjem, ne hitite, vzemite si čas tudi za nakup knjig, tako kot si ga najbrž vzamete za nakup vsakdanjih reči npr. oblačil ali obutve, da vam ustrezajo, da vas ne utesnjujejo ali vas preveč žulijo in da ste vi zadovoljni in se dobro počutite.

S stališča mnogih (zlasti knjigotržcev), knjiga ni nič drugega kot blago, ki ga je treba prodati.
Da to dosežejo, se poslužujejo različnih tržnih prijemov od oblikovanja, udarnih (žgečkljivih?) naslovov, promocije, oglaševanja in najbrž, čeprav ne vedno, v to sodi tudi intervju z avtorico.

New Report

Close