Kralj Artur
Odločila sem se, da bom napisala knjigo o Kralju Arturju. Sicer bo izmišljena zgodba, ne bo šlo vse po znani zgodbi, ampak jo bom predelala.
Sedaj me pa zanima, katere knjige opisujejo Arturja, njegovo familijo, Merlina, Utherja, Morgano … Kakšen predlog?
Sama sem našla nekaj romanov, ampak to ni to… Rabim kaj bolj konkretnega.
Drugače pa… Ne mislite, da bo Artur v moji knjigi nek z brado itd. itd. Ne!
Če je kdo gledal serijo Merlin, je videl, kakšen je Artur noter. Takšnega si zamišljam!
Naslovnico pa sem že pripravila…
Lastnoročno narisano, z Arturjem in njegovo žensko – mojo glavno junakinjo, zaradi katere se ne poroči z Guinevre.
No, zdaj pa s predlogi na dan… Za vsak predlog bom hvaležna… Jutri grem namreč v knjižnico.
Stripi so bili prevedeni v srbščino. Zdi se mi da je izšlo dvanajst zvezkov. Bom še malo pogledal. Če hočeš pisati in postaviti nekaj v nek historični čas, se, žal ali k sreči, ni moč izogniti študiju.
Lahko pa, kot si verjetno gledala v moderniziranih klasikih, postavljenih v današnji čas,
Romeo in Julija pijeta tudi Coca-Colo …
In imajo namesto sabelj pištole. Ja, moderni čas… Vendar ne, raje zgodbo dam v čas, kjer spadajo, preučiti njihove navade itd. Sicer se bo dogajal moderen-Arturjev čas, vendar bo poudarka na čarovnijah, ki napadajo Camelot, Arturjevo ljubezen itd.
Sicer ni problem študij, ampak jezik. Na srečo sem nekaj knjig o Arturju našla v italijanščini. Ta jezik obvladam odlično in mi na srečo ne bo delalo težav. Ampak vseeno nekaj literature v slovenščini ne bi škodilo.
Srbščina pa mi ne dela težav… Kaj so stripi v cirilici?