Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Medcloveski odnosi

Medcloveski odnosi

Pozdravljeni,

ali mi lahko prosim svetujete v branje romane, ki se posvecajo v veliki meri medcloveskim odnosom.

Ce istocasno se zadanejo, je to to.

Hvala in lep pozdrav,

Pura

Če že gre za medčloveške odnose, menim, da skoraj vsi vojni romani vsaj delno zadenejo
(in ne zadanejo) vsaj dobršen del tematike. ;))

Verjetno bo še kaj uporabnih predlogov.

če želiš, da zadane, pojdi k dilerju.
če želiš, da zadene, poišči nogometaša, ki se piše zidane.

Moravia: Neprizadeti

Don Miguel Ruiz, karkoli od njega, še najbolje Štirje dogovori – na kratko vidiš, za kaj v bistvu gre… In zadane… In zadene…

Hvala za predloge in kratko učno uro pravopisa.

Lep pozdrav,

Pura

Pura, mene je par let nazaj navdušil (ampak ne ravno spravil v dobro voljo) Coetzee. Romani V srcu dežele, V pričakovanju barbarov, predvsem pa z bookerjem nagrajena Sramota bi verjetno šli v izbor za prikaz medčloveških odnosov. Ta južnoafriški pisatelj zelo dobro pozna zgodovino “medčloveških odnosov” svoje domovine in to zna z brutalno iskrenostjo prikazati. Zato so pa te knjige tudi precej boleče.

Pa še predlog za kaj bolj lahkotnega (kar me je spravilo v smeh). Za vsako rešitev se najde težava od Kerstin Gier: Ja, gre za “chick lit”, na momente zelo pocukrano, ampak zgodba: manj uspešna, v širši familiji malo zasmehovana hčerka, pred načrtovanim – in nato neizvedenim – samomorom, v pismih duhovito, predvsem pa iskreno in brez zadržkov, verbalno obračuna z vso bljižnjo in daljno žlahto. In se razkrijejo luštne medčloveške vezi. 😉

New Report

Close