Kako pravilno zapisati dolg stavek?
Pozdravljeni, prosim za pomoč pri zapisu dolgega stavka, ki se (trenutno) glasi takole:
V skladu s 4. členom pogodbe znaša skupni znesek sredstev za izobraževanje ( Ljubljana, Slovenija) zaposlenih na germanističnem oddelku Filozofske fakultete Ljubljana, 4.560,86 €.
Skratka, tista številka na koncu mi ni všeč, ne vem, kam naj postavim vejice, ali kako obrnem stavek, da bo nekako izgledalo, ker zdaj mi ne 🙂
Vnaprej hvala za vsak nasvet in lp!
Vejica pred številko je odveč – ne nazadnje je samo en stavek: skupni znesek sredstev je … Stavek je povsem v redu in korekten, popravke sem vnesla in popravljene dele označila krepko. Kako se že imenuje tale germanistični oddelek uradno? Glede na to, da je FF pisana z veliko zač., bi tudi oddelek pisali z veliko zač., če je to seveda polno ime. Lahko pa se oboje piše z malo zač., ker ni v ospredju lastno ime, ampak občno ime.
Vsem najlepša hvala za odgovore, bom upoštevala tudi v prihodnje (ker imamo večkrat take primere). Nataša, posebej zate pa odgovarjam, da sem tekst spremenila in je v orignalu drugačen, saj nisem želela, da bi kdo kaj prepoznal (če bi čisto slučajno zašel na ta forum, ha, ha), tako da se ti opravičujem, ker si se trudila z začetnicami pri FF 🙂
Lep dan vsem!