Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kako pravilno zapisati dolg stavek?

Kako pravilno zapisati dolg stavek?

Pozdravljeni, prosim za pomoč pri zapisu dolgega stavka, ki se (trenutno) glasi takole:

V skladu s 4. členom pogodbe znaša skupni znesek sredstev za izobraževanje ( Ljubljana, Slovenija) zaposlenih na germanističnem oddelku Filozofske fakultete Ljubljana, 4.560,86 €.

Skratka, tista številka na koncu mi ni všeč, ne vem, kam naj postavim vejice, ali kako obrnem stavek, da bo nekako izgledalo, ker zdaj mi ne 🙂

Vnaprej hvala za vsak nasvet in lp!

Vejica tudi meni ni všeč, sicer pa s stavkom ni nič narobe.

Vejica pred številko je odveč – ne nazadnje je samo en stavek: skupni znesek sredstev je … Stavek je povsem v redu in korekten, popravke sem vnesla in popravljene dele označila krepko. Kako se že imenuje tale germanistični oddelek uradno? Glede na to, da je FF pisana z veliko zač., bi tudi oddelek pisali z veliko zač., če je to seveda polno ime. Lahko pa se oboje piše z malo zač., ker ni v ospredju lastno ime, ampak občno ime.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Meni pa ni jasno, na kaj se nananša prvi oklepaj (Ljubljana, Slovenija). Sicer se mi zdi stavek razumljiv.

Vsem najlepša hvala za odgovore, bom upoštevala tudi v prihodnje (ker imamo večkrat take primere). Nataša, posebej zate pa odgovarjam, da sem tekst spremenila in je v orignalu drugačen, saj nisem želela, da bi kdo kaj prepoznal (če bi čisto slučajno zašel na ta forum, ha, ha), tako da se ti opravičujem, ker si se trudila z začetnicami pri FF 🙂

Lep dan vsem!

Seveda pa tudi meni še vedno ni jasno, v čem je smisel tistega oklepaja in njegove vsebine.

New Report

Close