Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Imate lepo pisavo?

Imate lepo pisavo?

Jaz ne. Včasih, ko vidim kakšno lepo pisavo, mi je kar hudo, ker jaz ne znam tako lepoooo pisati. A se da to tudi še sedaj blizu 40- tih “popraviti” ? Včasih tako kracam, da me je kar sram, sploh se ne ve katera črka je, največje težave imam z R, V, N, M, …. ker včasih sploh ne vem, kako naj jih zapišem ….

učasih, če se res potrudim…

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

ne nimam

Ja, jaz jo imam
zelo lepo

in to mi vsak reče.
ZAKAJ?
Deloma zato, ker smo morali v srednji šoli veliiiko stvari ( nalog, teksta) doma prepisat s TEHNIČNO PISAVO.
Tako je danes moja pisava zelo podobna tehnični, vsak prebere in je res zeloo lepa 🙂

ja.

Ne. Sem prezgodaj tipkovnico v roke dobila.

od notranje naravnanosti. umirjen duh, pozornost na harmonijo, občutek za detajle, nežno dihanje, vzravnana hrbtenica, potrpežljivost. tako nekako je treba pri kaligrafiji. lepa pisava pa ni daleč od tega.

jaz imam lepo, če nisem v stresu, takoj ko sem, je pa kricakraca 😀

potem zgleda da sem jaz 24-7 pod stresom,ker je pisava katastofa,se sama vcasih neznam prebrat za seboj.

ne nujno v stresu, nisi pa osredotočena 😀 vsaj ne na to 😀

Moja pisava je sicer čitljiva, ni pa lepa.

Že v OŠ sem vedno dobivala na spisih pripis “lepše piši!”.

joj js mam grozno, glih tok da je čitljiva….ima pa moj oče prekrasno že mal na meji s kaligrafijo, ampak je še stara garda, so imeli še lepopisje v šoli in zato piše čestitke ob praznikih hihi :))

Prav lepe pisave nisem imela nikoli. Je bila pa v srednji šoli in potem na fakulteti precej bolj izpisana kot je sedaj.
Sedaj večino pisanja opravim preko tipkovnice in ko je treba kaj napisati na roke, ne gre in ne gre. Se mi zatika, pisava sploh ne teče in tako je temu primerno komaj čitljiva.

Vedno manj ljudi lepo piše. Kot jih vedno manj dobro računa na pamet. Ker smo leni, imamo tipkovnice, kalkulatorje, touch screene itd. Smo tako leni, da že vedno manj ljudi lepo tipka. Kakšnih objav mlajših ljudi na kakem forumu sploh ne razumem več… Pa nisem ravno star 😉

Ne lepa, je pa precej čitljiva,..

Imam zelo lepo pisavo…posledica moje izobrazbe in poklica.

drugi pravijo, da je lepa

Mislim, da še kar lepo pišem, ostali pa vedno govorijo, kako zelo lepo pišem. Ko je potrebno v službi napisati kaj na roke, me vedno čaka na mizi, češ, napiši ti. Tudi kakšne voščilnice in podobno dajo meni za napisat.

Pišem tako, ko bi kure srale, še sama za seboj ne znam prebrat.
Sem si zadala za to leto nalogo, da začnem vadit lepo pisavo.

Včas še za sabo ne znam brat.

Sem generacija, ki je imela še lepopis v šoli. Takrat ko sem šla v službo, so te vzeli, če si lepo pisal. Če nisi, si imel malo možnosti, da bi jo dobil. Zato kar večina iz tistih časov lepo piše.
Naši otroci so pa imeli “usmerjeno izobraževanje” in na pisavo sploh niso več pazili, tako, da je njihova pisava zelo “po kurje.”

odvisno – če se potrudim, je dokaj OK, kadar se pa mudi, je pa dizaster… Od kod – iz faksa, ko smo mogli pisat, gledat diapozitive in še poslušat hkrati…

Ko pa se potrudim je pa bolj kot pisana, mala tiskana… za lepo pisano, se moram pa že zelooo potrudit…

Pišem lepo, ker se zato trudim. Mi je pa žal da moji vnuki pišejo tako grdo. Pa jim njihovi starši dajejo podržko, češ da v šoli sedaj ni več pomembna pisava. Meni je pa še vedno lvšeč lepo napisana naloga.

Tolažba: Lepa pisava je relativen pojem. Eno je berljiva pisava, drugo je kaligrafska (lepopisna) pisava (ki ni vselej lahko berljiva, čeprav je videz lep).

Moja zgodba: Kot majhen sem »goltal« življenjepise »velikih« ljudi … in v nekem trenutku sem si želel »pisati« kot Jules Verne, ki je imel drobno, enakomerno in ne prav lahko berljivo pisavo, ki si jo lahko ogledate na Jules Verne at Home http://jv.gilead.org.il/belloc/. No, naj ne bom predolg, v pisavi sem se (z veliko želja in prizadevnosti) še kar približal svojemu vzorniku, žal mi ni uspelo pisati kot Jules Verne. Skratka, moja nadebudna literarna kariera se je hitro končala in potem nisem več bil niti oponaševalec, čeprav vzore še vedno imam.

Prva pomoč: Zelo simpatičen, jedrnat in kratek prispevek o problemih in stiskah, ki »mučijo« vas (in ne samo vas) in možnih izhodih iz zagate.

Thursday Bram: Handwriting: A Skill For A Digital Age http://www.lifehack.org/articles/communication/handwriting-a-skill-for-a-digital-age.html

Druga pomoč: Tudi, če se ne odločite za »popravke«, oglejte si spletno stran prijaznega in zgovornega Islandca Gunnlaugura Briema* http://www.briem.net/ >Handwriting. Priporočam da takoj skočite na >Quick results, easy work. Na vrhu strani so pomirjajoče in odrešilne besede nekemu vašemu »sotrpinu«: “Two weeks,” I said. “You can have legible handwriting in two weeks.” Nato se odpravite na sprehod. Kaj boste vse videli: filme, tečaje, navodila, vzorce, predloge, strokovno knjižnico …

Naj vam še prišepnem, da je popolnoma vse zares zastonj (free like green tea) in da si vse lahko vzamete in »odnesete« s seboj domov.

Oblikovanja pisav (Type design) se pa lahko lotite nekoliko kasneje. 🙂
—————
[sub]* type designer, writer, typographer, lettering artist, penmanship & handwriting guru[/sub]

[hr]

Če se boste »izgubili« ali se želeli še kaj pogovoriti, pustite sporočilo.
Prebral ga bom, ko bom spet na obhodu.

In še to: sem bolj »kofetar«, nimam pa nič proti čaju (čeprav je zelen). 🙂

niti prbližn 😀 hehehe xd lol

New Report

Close