Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis profesionalno?

profesionalno?

Spodaj navedek iz druge teme. Vas pa samo sprašujem, je profesionalno, kot član komisije, propagirati eno samo delo kot najboljše (pa tudi če je)? Je izmed cca 100 mladinskih del ali kolikor jih je v enem letu, resnično samo ta knjiga vredna omembe?
Kaj vi mislite, si še kakšno drugo delo zasluži tukaj reklamo? Če da, katero? Pomagajmo slovenskim mladinskim avtorjem tudi bralci, ne samo komisija! Ker, če je že vse odločeno, ima ožji izbor še kakšen pomen?
In še enkrat da, knjiga je lahko fantastična in najboljša, vendar pa…

quote=Neja5886]Roza in Zvonko Čoh: Urška.
Slikanica je namenjena nekoliko starejšim bralcem, po mojem od drugega triletja devetletke dalje (navzgor seveda neomejeno!) in je tako tekstovno kot likovno totalen presežek. Kniiga, ki jo takoj po izposoji v knjižnici – kupiš. In je, čeprav si knjižničarka in tudi privatno bolj kot je pametno nagnjena k posojanju – ne daš iz rok!
Glede na to, da sem se službeno te dni ukvarjala s pregledovanjem slovenskih nagrad za otroške in mladinske knjige v lanskem letu, upam, da bo Urška v l. 2011 pobrala vse živo, kar obstaja: večernice, levstikove, desetnice in vse ostalo, tudi kakšna “odrasla” in “tuja” za povrh bi se prilegle![/quote]

Brezbesed 1, kje pa si razbral(a), da je avtorica posta članica kake komisije? Piše, da se ukvarja s pregledovanjem nagrad in ne njihovim podeljevanjem, pregledovanjem lanske produkcije ipd. Jaz bi prej rekla, da piše kak strokoven članek ali razpravo. Sicer pa naj pojasni sama, če je tukaj.

Hm, ne vem, kako iz prebranega sklepate, da je članica komisije. Službeno je pregledovala slovenske nagrade za otroške in mladinske knjige. To lahko počne marsikdo, recimo kakšen knjižničar, kakšen novinar, kdorkoli, ki je pač zaradi nekega razloga potreboval vse o tovrstnih nagradah.

profesionalno je lahko vse, kar je opravil profesionalec. prej bi rekel, da ni etično.

včasih bi najraje bruhnil. nekateri avtorji s svojo knjigo delajo kot z otrokom. najdražji je, pa čeprav nikjer nima črtne kode, najpametnejši, pa čeprav ima slovenščino le tri, najhitrejši je, pa čeprav ga je, ko je bilo treba ujeti trolo, prehitela osemdesetletna soseda, najmočnejši je, pa čeprav njegovo malico vedno požrejo alfa sošolci.

ti pojma nimaš, moja knjiga je najboljša!

New Report

Close