Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Bralni plani v letu 2011

Bralni plani v letu 2011

Prvič v življenju sem naredil načrt, prav napisal sem si, ker se mi zdi, da je to stihijsko branje, ko si iz meseca v mesec izmišljam sproti, že malo mimo.

V letu 2011 želim prebrati:

1.Faulknerja
2.Lloso
3.Borisa Pahorja
4.Dostojevskega v originalu, ene 3 romane
5.Ramsland: Pasjeglavec
6.Parkin: K**c gleda-duhovna pot najvišje modrosti
7.Perec: Življenje, navodila za uporabo
8.Paasilinna: Župnikov zverinski služabnik

To je moj jagodni izbor za naslednje leto, potem pa še kaj nenačrtovanega. Pri izbiri je pomagal tudi ta forum.

Srečno 2011 vsem knjižnim moljem!

Skromno: bi bila vesela, če bom prebrala kakšno klasiko, ki bi jo že ‘morala’ (recimo Neznosna lahkost bivanja ali Pod svobodnim soncem ali kaj takega); rada bi se nekoč še enkrat lotila Korenin od A. Haleya, ker mi je bila super. Če bo kaj od tega, super, če ne, upam vsaj na kakšen odličen roman, ki si ga bom zapomnila za dlje časa, ne samo tisto za sproti.

Jaz imam svojo ‘to do’ listo na FB in se je skušam čim bolj držati. Enako bo tudi v 2011. Z gotovostjo lahko trdim, da bo tudi pri meni padel še kakšen Llosa in zagotovo Coetzee.

In uf, kakopak: knjiga, ki bi jo v naslednjem letu najraje prebrala, je seveda moj novi roman. 😉

Nisem sicer tako organizirana kot Jaka, nekakšne okvire pa sem si le postavila:

1. Kot najbrž vsi imam nekaj starih dolgov: že leta skušam najti čas za Underworld Dona DeLilla, ki me je navdušil z Belim šumom. Če je vsaj približno tako dobra kot Beli šum, se njene nezanemarljive kilaže bolj veselim kot ne.

2. Kot skoraj vsi bralski odvisniki si želim prebrati kakšno iz tega ali onega razloga prešpricano klasiko. V mojem primeru je skorajda popolna bela lisa Katherine Mansfield.

3. Ker slovenska književnost postaja vse zanimivejša, bi rada prebrala vsaj nekaj slovenskih romanov z letnico 2010/1011, kar je seveda nujno, če naj bom članica moljevske žirije za kresnika.

4. K obveznemu domačemu branju spadajo tudi knjige, nad katerimi se, po abecednem redu, iskreno navdušujejo Brižinski, Enka, Insajder, Oja, Pilgrim, Toro …, zato upam, da bo padlo tudi kaj od tega.

5. Zagotovo bom prebrala večji del sodobne črnogorske kratke proze, pa še kak roman povrhu.

6. @Oja: In uf, kakopak: knjiga, ki bi jo v naslednjem letu najraje prebrala, je seveda moj novi roman. 😉
Ko bo zunaj, bom seveda planila nadenj! Tako kot me še vedno čaka Demšarjeva Evropa.

Zanimiv pristop, takle must read fahrplan… Nikoli nisem pomislila, da bi svoje želje definirala kot letni načrt. No, saj zato pa so nekatere knjige verjetno na seznamu želja že dolgo, predolgo. Ampak slutim, da tudi v 2011 ne bom mogla iz svoje kože in bom izbirala knjige kar lepo po občutku in trenutnem navdihu, ki ga zanesljivo določata tale forum in Bukla, pa sem in tja še kak spletni zapis ali priporočilo prijateljev in znancev. Zato ne morem govoriti o nekem načrtu branja za prihajajoče leto, kvečjemu o željah.

1. Franzen: Popravki. To je edini star dolg, ki me res matra.

2. Tudi jaz bi rada poflikala luknje pri klasikih, ki so precej večje kot pri večini forumašev. Zato o imenih ne bi :-).

3. Absolutno čimveč potencialnih kandidatov za kresnika. V 2011 bi rada v moljevski žiriji sodelovala z mnenji in ne ugibanji (čeprav mi letos na tak način sploh ni šlo slabo – uganila sem 4/5 finalistov in zmagovalca :-)).

4. V začetku avgusta bi rada prebrala peti Vrenkov primer. Tradicionalno pod borovci.

New Report

Close