Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis nujno rabim pomoč pri izbiri

nujno rabim pomoč pri izbiri

Lepo bi prosila tiste, ki veliko prebirate knjige,da bi mi napisale seznam top 5 knjig,ki so vam bile naj naj. Namreč izbrati moram knjigo za darilo (ženska, 70 roj.dan). Je upokojena profesorica,ki zelo veliko bere.Zato je to toliko težje.Noter bi tudi napisala posvetilo. Hvala za odgovor.

kaj pa če bi ji kupila darilni bon od kakšne knjigarne, da si pač pol sama izbere knjigo ipd. za tisto vrednost?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

http://www.emka.si/447467-to-noc-sem-jo-videl/PR/114055,407

ostalo pa bone…

Tudi če zelo veliko bere ji je lahko všeč nekaj, nekaj drugega pa ne. Mogoče se moraš vprašati vsaj približno v kakšno smer naj bi bila ta knjiga… mogoče jo zanimajo novosti, mogoče bi bila zadovoljna s knjigo, ki je dobila v zadnjem času kakšno nagrado (kresnik, booker, nobelovec), mogoče je za staro dobro klasiko… no, po mojem s kakšno klasiko ne moreš vsaj ne čisto zgrešiti.

Drago Jančar – To noč sem jo videl – letošnja noviteta, zelo všeč meni in moji mami

Zoran Šteinbauer- Ukradeno sonce.Zelo lepa čutna knjiga,kako babica svoji slepi vnukinji razkriva odtenke modrih barv.Priporočam

Če veliko bere, je mogoče najbolj varna izbira novost (Jančar je res dober!), prejemnik kakšne letošnje nagrade. Pri klasiki je vseeno bolj verjetno, da jo že ima na polici.

Janez Drnovšek: Bistvo sveta ali Misli o življenju in zavedanju
Sreča je v meni – avtorja ne vem
Zbirka knjig Ivana Cankarja npr.

Knjiga ki je mene navdušila v zadnjem letu je avtobiografska knjiga “Sama” Alme Karlin, izšla je letos in me je navdušila. Nisem že dolgo brala tako dobro napisane avtobiografije, slovenske avtorice, je enostavno zelo čustvena izpoved, napisana s svojstvenim slogom avtorice.
Res, izredno priporočam.

Potem morda kakšne pesmi Mile Kačič, ki jih vsaka dobra bralka želi imeti na polici, ali pa razmišljanja Mance Košir, morda tudi pesmi Neže Maurer.

Vse našteto vedno znova lahko prebiraš in z veseljem vzameš v roke, vsaj meni se zdi.

Sicer pa ji morda kupi kakšno njej ljubo staro izdajo knjige, ki je morda prenovljena, ponovno izdana ali kaj takega, kako svetovno klasiko???

Tolstoja, Hemingwaya, Bulgakova, Marqueza, Kafko, Dostojevskega, ….

ali kakšnega Nobelovega nagrajenca….

Sama profesorici, ki je obenem vneta bralka, ne bi podarjala “klasične klasike” – je vse prevelika nevarnost, da je to že itak prebrala. Najbrž bi se odločila za sodobne avtorje, ki so na dobri poti, da to postanejo, Javierja Mariasa, denimo.

Sama sem podobni osebi podarila knjigo Ilka Vašte – Gričarji. Gospa je prepoznala svoje prednike in prednike sosedov in prijateljev, starih Novomeščanov in bila zelo navdušena. Mogoče najdeš kaj podobnega iz vašega okolja.

Ali pa Andreja Pšeničny – Na visokih petah.

Pa še ena ideja: V kakšni bukvarni poišči knjigo, ki ima enako letnico izdaje kot gospa rojstni datum. Ganjenost ob takem darilu je tako spontana in nepozabna.

New Report

Close