Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis večji nakup knjig-kako ceneje

večji nakup knjig-kako ceneje

Pozdravček vsem knjigožerkam in knjigožercem:-)

Morda malo nenavadno vprašanje, pa vendar: trenutno si plemenitim svojo domačo knjižnico (ima že krepko čez 1000 enot), našla sem kar nekaj zanimivih naslovov, ki bi jih želela dodati. Seveda je tak nakup precej draga zadeva. Za nameček so knjige različnih založb. To pomeni, da se načeloma nima smisla včlanjevat v vsako spletno založbo/knjigarno posebej, ker me na koncu poštnina pride še več kot popust.

Če kupim npr. vse v Konzorciju v Lj, seveda nimam nobenega popusta. Tako, da me zanima, če poznate vi kako varianto, da kupim knjige ceneje? Oz. tisti, ki kupujete knjige, kako se znajdete, kupujete po redni ceni ali je možno dobiti kak popust kje?

Hvala za odg.!

Predlagam, da počakaš do knjižnega sejma, ki je vsako leto konec novembra v Cankarjevem domu. Popusti so sicer različni od založbe do založbe, pa tudi od tega, ali je knjiga nova ali jim leži na zalogi že dalj časa, se pa da marsikaj dobiti bolj ugodno kot v knjigarnah.

Sama večinoma kupujem v Dzs, da dobim vsaj Mercatorjeve pike :), le to je, da knjig marsikatere založbe tam ne prodajajo. Pa tudi v antikvariatih se najde kaj novejšega.

Popust, ki mi pade na pamet, je 20% na darilne kartice, če imaš Diners in nagradne točke. Za kartico Mladinske knjige, vredno 50 evrov, plačaš 40 evrov in tisoč nagradnih točk, ki so itak dokaj nekoristne.

Jaz, če se ne morem učakati knjižnega sejma, navadno počakam, da se mi pri vsaki posamezni založbi nabere toliko knjig, da se izogne poštnini. Potem si v vsakem primeru na boljšem, razen pri Mladinski knjigi, ki ne nudi praktično nič. Pri Učilih, Sanjah, Hiši knjig in Beletrini se pa precej pozna, ker imajo standardne popuste. Pri ostalih založbah pa kakšnega opaznega popusta nisem bila deležna.

Sanje (najbrž to velja tudi za druge založbe) imajo standarden popust za vse, ki kupujejo po spletu, občasno pošiljajo tudi kupone za dodatne popuste. Nakup nad določenim zneskom (ne vem natančno, kakšen je) te oprosti poštnine.

Če bereš knjige v angleščini je prava izbira – na temle forumu večkrat opevani – Book Depository (http://www.bookdepository.co.uk/), saj poštnine sploh ni, knjige pa so cenejše kot pri nas.

Če ne gre ravno za ne vem kakšne uspešnice, ti ni treba že ob izidu planiti v knjigarno – nič hudega ne bo, če počakaš na sejemski ali drugačen popust. Tovrstne razlike v ceni so še večje v tujini.

In nenazadnje: izmenjava knjig s prijatelji. Tako sem se znebila marsikatere knjige, za katero se mi ni zdelo nujno, da ostane na mojih policah, in dobila takšno, ki mi je res kaj pomenila.

New Report

Close