Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis sopomenka

sopomenka

Jaz pa iščem sopomenko za besedo predpostavljam v povedi:

Mejniki razvoja, postavljeni v nalogi, so samo okvirni, otrok pa jih lahko doseže prej ali pa kasneje, saj PREDPOSTAVLJAMO, da je vsak otrok edinstven

Ima kdo kakšno idejo? 🙂

Hvala in lp

predvidevati, vendar ni povsem isto.

domnevamo?

hvala za odg. beseda domnevamo bo menda vredu 🙂

Če se še kdo kaj spomni, pa se še priporočam… 🙂

Lp

Meni pa se zdi, da DOMNEVAMO ni v redu.
Če domnevamo, da je vsak otrok edinstven, nismo prepričani, samo mislimo, da je tako.

Če pa predpostavljamo, da je vsak otrok edinstven, pa smo v to predpostavko prepričani in tu samo opozarjamo nanjo oz. na to, da pri zadevi izhajamo iz tega prepričanja.

Zakaj pa iščeš sopomenko? Predpostavljati je čisto v redu.

K.

Verjetno zato, ker so ji kakšne puristične lektorice vcepile v glavo, da je to “srbohrvatizem”, kot še vedno rečejo nekaterim besedam ali besednim zvezam, ki domnevno izhajajo iz neobstoječega jezika. 🙂

Sopomenko iščem, ker mi je moja mentorica za dipl. rekla, da naj zamenjam besedo, ker ji ni všeč.

Kerstin maš kar prav.. domnevamo res ni dobra sopomenka..

Pa smo spet na začetku 🙂

Menimo, prepričani smo?
Ali pa če ta del stavka spustiš in napišeš kot trditev: “saj je vsak otrok edinstven”.

Privzamemo?

Se mi zdi pa resitev od spele_, da ta del stavka enostavno spustis, se najboljsa.

Bom napisala kot trditev!
Hvala za pomoč! 🙂

Da je vsak otrok edinstven, je nonsens par excellence. Enkraten (angl. unique) je in to se itak ve.

Če pa mentorica ni zadovoljna s predpostavljanjem, predlagam uvedbo nove besede, stavek bi se torej glasil: “… saj HIPOTEZIRAMO, da je vsak otrok edinstven.”

New Report

Close