Moje sanje…
Lep pozdrav!
Sem Kristina stara 14 let. Že od malega sem zelo rada brala. Že v tretjem razredu sem prebrala čez 50 knjig. Včasih so mi rekli kar Matilda(saj poznate film o čudežni deklici, ki je rada brala)…Najprej sem brala, potem sem začela pisati kratke zgodbe. Predlani sem hotela nekaj več in napisala že daljšo zgodbo. Sedaj sem v devetem razredu in zaželela sem si napisati svojo prvo knjigo. Pišem jo že 2 leti. Ima približno 90 računalniško pisanih strani. Mislim, da je dobra. Pred tem, sem se pozanimala o oblikah pravilnega pisanja, o pravilni uporabi odstavkov, brala sem knjige in se učila iz tega kako drugi pišejo. Moja največja želja je knjigo izdati. Toda nevem niti če bi mi jo kdo lahko pregledal. Naprimer Janja Vidmar mi je zelo všeč!Kako je njej uspelo???Za mojo prvo knjigo pri 14 letih mislim, da bi lahko rekla da je odlično napisana. Vesela sem, da sem našla to stran in da mi bo kdo pomagal. Če bom pa imela neverjetno srečo mi bo kakšen urednik ponudil pregled moje knjige… Čeprav so to le moje sanje. Knjige sicer še nisem končala. Kakor sem računala bi imela 200 strani. Knjiga ni dolgočasna, to vam lahko zagotovim… Upam, da mi bo lahko kdo pomagal, mi kaj več napisal ali pa mi vsaj povedal če se mi knjigo sploh splača nadaljevati.
Najlepša hvala za odgovore vsem!
Kristina.
Živjo,
Sanje so nujno potrebne, da se sploh lahko uresničijo! Tudi Nejka Omahen je svojo knjigo izdala malo več kot pri tvojih letih, zakaj je ne bi ti? Ona se je povezala najprej s svojo knjižičarko v šoli, imaš tudi ti takšno možnost? Ker, veš, dokler nisi polnoletna, je verjetno bolj problem izdati knjigo, očitno je preveč komplikacij glede tega? O tem bi morala kaj več reči strokovnjaki. Vsekakor pa je medtem pametno, da dobiš kakšno mnenje o tvojem pisanju, da boš vedela, kako in kaj potem. Ker veš, včasih nekaj mislimo, pa se drugim tako ne zdi.
Če pa potrebuješ še kaj, se javi.
Kristina,
sicer je v tvojem pismu kar nekaj napak, je pa tudi pogum.
Pošlji na info@zalozba-zala.si
Lp,
Mateja