Najdi forum

sabrina

V četrtek ob 20.00 je bil na POP TV film Sabrina (je bil že večkrat predvajan, tudi starejša različica iz 1954). To je zgodba o Sabrini, revni hčeri šoferja bogate družine, in njunih dveh sinovih – starejši vodi posel, mlajši David uživa. Sabrina se vrne iz Pariza in šele zdaj jo David opazi, čeprav je vanj zaljubljena že od malih nog. Starejši Linus želi preprečiti to zvezo, a se sam ujame.

Zdi se mi, da je film posnet po knjigi, a jo kdo pozna?

Znameniti stavek, kako je šofer obogatel:”Vozil sem že starega, nikoli ni zapiral okenca; ko je kupoval on, sem kupoval jaz, ko je prodajal, sem prodajal tudi jaz.” In si je prislužil 2 mil.

Lepo prosim, če kdo ve za naslov knjige ali avtorja.

Nekako takole piše na Wikipedii glede prve verzije filma (sem malo skrajšala):

Sabrina is a 1954 film directed by Billy Wilder, adapted for the screen by Wilder, Samuel A. Taylor, and Ernest Lehman from Taylor’s play Sabrina Fair (in the UK, the movie has the title Sabrina Fair).

Samuel A. Taylor (June 13, 1912–May 26, 2000) was an American playwright and screenwriter.
He wrote the play Sabrina Fair in 1953 and co-wrote its film adaptation the following year.

… da je torej posneta po gledališki igri Samuela Taylorja.

dober dan
kako nas vedno znova očarajo razpleti raček- labod.Prizor, v katerem si Audrey Hepburn odreže kodre in zasije v novi frizuri(mislim da gre za Rimske počitnice) je vedno sveže lep….
Filmi, ki odpočijejo žensko dušo, ne?
lp

New Report

Close