Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Minute za slovenski jezik

Minute za slovenski jezik

Pozdravljeni!

Že več let sem imela v glavi idejo, da bi ustanovila skupino, ki bi bila ljudem v pomoč pri pravilnem pisanju. Danes sem to idejo “realizirala”. Za vse imetnike facebooka, se skupini lahko pridružite na naslednji povezavi:
http://www.facebook.com/alubej?ref=name#/group.php?gid=255254511276&ref=mf

Hvala za Vašo pridružitev in podprtje ideje!

Lep pozdrav, dark_rose

Žal pa zgornji prispevek ni ravno za zgled.

Bob, lahko objasniš zakaj?

Lep pozdrav, dark_rose

seveda:

Za vse imetnike facebooka, se skupini lahko pridružite na naslednji povezavi:
Skupini se lahko pridružite na povezavi

Hvala za Vašo pridružitev in podprtje ideje!
Hvala za vašo pridružitev in podprtje ideje!
(vikanje z V je out-of-date; sploh se pa uporablja le za nagovarjanje ene osebe, pa še tam je osladno)

pridružitev, podprtje
kar dva glagolnika eden za drugim … hvala za vašo pridružitev je brezveze, ker s pridružitvijo nismo naredili še absolutno nič. namesto podprtje ideje bi pa raje napisal podporo

v prispevku je preveč “”””””””””””””, to moti jasen potek branja.

“Človek ne verjame, česar njegovo oko ni videlo!”

Nekateri med nami so žal slepi oz. slabo vidijo. Drugi slabo slišijo, vohajo, zaznavajo … zgornji stavek se mi zdi primeren za posredovanje moderatorjem, da ga umaknejo. Ni samo nesmiselen in nepotreben, je tudi žaljiv. Moral bi biti naveden tudi avtor, “”””””” pa itak motijo jasen potek besedila.

Hvala za obrazložitev.

Bi pa rekla, da si edini do sedaj, ki ga je to zmotilo. Spoštujem vsako mnenje, tako tudi tvoje.

Nad odzivom sem presenečena, saj nisem pričakovala tako množičnega odziva v enem samem tednu.

Glede prvega tvojega (ker te vikanje tako zelo moti, bom pri tebi naredila izjemo in te namerno ne bom vikala, čeprav to ni moj način izražanja. Bila sem vzgojena tako, da ljudi, ki jih ne poznam, vikam.) popravka se strinjam. Res je boljši.

Glede drugega se ne strinjam. Sem že obrazložila, zakaj. Do sedaj še nisem naletela na negativni odziv glede vikanja, ampak vse je enkrat prvič. In vsako mnenje je dobrodošlo.

Da s pridužitvijo niste naredili nič, ne drži. Tu se žal ne morem strinjati.

Se pa strinjam, da bi lahko napisala le: “Hvala za Vašo podporo”. (prosim, tokrat zadrži kritiko glede vikanja.).

Hvala za koristne nasvete in predloge.

Lep pozdrav, dark_rose

“Človek ne verjame, česar njegovo oko ni videlo!” To je moj podpis. Nima nobene povezave s temo. Pojavi se povsod, kjer kaj komentiram. Vsak človek v svoj podpis lahko napiše, kar želi. Avtorica sem sama.

Lep pozdrav, dark_rose

Aja, še malenkost. Pomen tega podpisa je metaforičen. Če povem z drugimi besedami: “Človek ne verjame, če ne izkusi na lastni koži.” Bolje? Nikakor ni žaljiv, ker ni mišljen na način, kot si ga omenil. Ljudje imajo še marsikaj hujšega napisanega v svojem podpisu. Če te tako zelo moti, ga enostavno ignoriraj in bo. Zaradi tvojega mnenja ga ne bom spreminjala. Saj veš, kako pravijo: “Ne spremeni mnenja, spremeni stališče!”

Lep pozdrav, dark_rose

“Al’ prav se piše?” po mojem mnenju pomeni tudi, da pred klikom na Oddaj preverimo, kar smo napisali in se sami s seboj strinjamo z napisanim. Zato le na kratko:

– vikanje je posebna tema, o tem lahko tudi tu dobimo vse potrebne napotke,

– normalno je, da me tikaš,

– mojega mnenja ne spoštuješ, čeprav trdiš nasprotno,

– pridružitev neki več ali manj virtualni interesni skupini pomeni le malo več kot nič, torej limitira k ničelni vrednosti,

– floskule niso vredne, da bi jih pisali.

“Vse je res, kar ima nekdo v svoji glavi”
Bob

Če te tako zelo moti, ga enostavno ignoriraj in bo.

ga ne bom. prijavil ga bom. moderatorjem. naj ti ga ukinejo. in potem bom neskončno užival, gospa Floskula.

Sedaj vidim, kakšen je namen tvojega pojavljanja na tem forumu. Si se pokazal v pravi luči. Ti le uživaj. Če je to edino, kar te osrečuje.

Lep pozdrav, dark_rose

“Res je vse res, kar se dogaja v tvoji glavi,”

LP

Se strinjam z Bobom vse do prispevka, ko postane žaljiv.
Če se že ustanavlja skupina za lepo in pravilno izražanje, mora biti ustanovitelj, moderator zgled le-tega. Zato pa je to tako nehvaležno delo, ki se ga sama nisem lotila.
Mimogrede – tudi sama sem članica te FB-skupine. 😉 Kar tako naprej.

New Report

Close