Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga Beli kamen

knjiga Beli kamen

Živjo,

iščem mladinsko knjigo Beli kamen, avtorice Gunnel Linde.
Knjiga je razprodana in ne pričakujejo ponatisa, zato me zanima, če jo slučajno kdo ima in proda.

Hvala, lepo se imejte,
Irena.

Žal nimam, bi jo pa z užitkom spet brala! Kakšne sta špičila Hampus in Fia tisti zoprni teti Malin – uf, nepozabno!

Živijo, se moram oglasiti tudi jaz. Spomnim se, da sem jo tudi sama strašno rada prebirala, spomnim se nadaljevanke in še vedno (!) se nekje v moji stari sobi valjajo kamni, nabrani pod njenim vplivom. Ni kaj – brezčasnica je 🙂 vsaj zame.

Nikoli slišala. Jo bom prav piskala v knjižnici in prebrala moji mladini :-).

A ni bila v našem otroštvu (torej v začetku osemdesetih, he he) na TV celo nadaljevanka s tem naslovom – v uvodni špici (ali pa zaključni) je vedno kazalo roke, ki v dlani ‘premetavajo’ beli kamen. Najbrž je šlo za ekranizacijo prav te knjige? Vse sem pozabila, vem pa, da sem jo zelo rada gledala in odtlej zbiram takšne jajčaste bele kamne.

K.

Saj, saj, nadaljevanka je bila posneta 1973, knjiga je pa kako desetletje starejša.

Bila je nadaljevanka, ja. Ob nedeljah zjutraj včasih še v pižami sem jo gledala. Vse je bilo tako lepo in čisto in mirno in ritem jezika mi je ostal za vedno v spominu. Mislim, da sem nekoč kupila rabljeno knjigo, a sem se selila in sem morala nekaj knjig oddati ali pa spraviti v škatle. In žal je ni več. Je pa tako lepo brati, da se še kdo tega spominja. 🙂

Jaz sem tudi kot začarana strmela v nadaljevanko 🙂 Knjigo pa brala mojim otrokom pred kakšnim letom, pa se mi je zdelo, da niso talo zelo navdušeni, kot sem bila jaz…

Jaz jo pa imam, pa je ne dam. Čudovit spomin na otroštvo.

M.

New Report

Close