Kako se prav tole napiše
Pozdravljeni, sestavek spodaj sem morala že 10xpopravljati in sedaj res več ne vem kako in kaj in me je prav že sram. Upam da mi bo kdo tu pomagal. Se kar že zdaj opravičujem za mojo nepismenost. Seveda če je potrebno še kako pojasnilo kaj sem kaj z čem hotela povedati kar na dan z vprašanjem. Hvala.
Če povzamem iz intervjuja z ga. Bašič ter izpostavim specifiko pedofilov, za katere meni;
njihov interes je usmerjen na otroke,
trdi, da ima rad otroke,
govori o vzgojni vrednosti svojih ravnanj,
o seksualnem ugodju za otroke,
o spolno provokativnem značaju za otroka,
znajo ravnati z otrokom,
znajo otroka vplesti v svojo igro,
v kategorijo pedofil sodijo moški, ki sicer obdržijo nagnjene za odrasle spolne partnerje, vendar se običajno, to pomeni s ponavljanjem, obračajo na otroke. Ga. Bašič izpostavi opredelitev pedofilov kot: ekskluzivni pedofili / imajo spolne odnose samo z otroki, privlačijo jih samo otroci ter neekskluzivni pedofili / enako jih privlači tudi odrasla oseba.
Iz intervjuja z go. Bašič lahko povzamem nekatere specifike, ki po njenem mnenju določajo pedofile:
– njihovo zanimanje je usmerjeno k otrokom,
– trdijo, da imajo radi otroke,
– govorijo o vzgojni vrednosti svojih ravnanj, —– ali tudi o naslednjih dveh rečeh govorijo? – potem kar nadaljuješ za vejico: o seksualnem ugodju otrok, o spolno provokativnem značaju otrok,
– znajo ravnati z otrokom,
– znajo otroka vplesti v svojo igro.
K pedofilom torej uvrščamo moške, ki sicer obdržijo nagnjenje do odraslih spolnih partnerjev, vendar se običajno oziroma konstantno obračajo na otroke. (Hm, tole obračanje tudi ni najboljše!) Bašičeva loči med naslednjima kategorijama pedofilov:
– ekskluzivni pedofili (privlačijo jih samo otroci, imajo spolne odnose samo z otroki) in
– neekskluzivni pedofili (enako jih privlačijo tudi odrasle osebe).
K.