Najdi forum

Vejce

Še vedno pripravljam navodilo za našo podružnico, pa ga nočem oddati z napakami. Bolj kot razmišljam, manj mi je jasno, saj sem si stavke že 100x ponovila.

V to skupino sodijo stroški reklame in reprezentance razen stroškov gostinskih storitev.

Stroške za gostinske storitve je treba sproti vpisovati v posebno tabelo, tako da lahko dobimo na zahtevo vodstva v kratkem času ustrezne podatke.

Knjižimo lahko po katerikoli izmed različic, navedeni(h) v Slovenskih računovodskih standardih.

Za prva dva stavka me zanima, če je vejica prav postavljena, za tretjega pa beseda navedenih – navedeni.

Hvala za nasvet.

Gremo lepo po vrsti, zapisujem samo pravilne, torej že popravljene rešitve:

V to skupino spadajo stroški reklame in reprezentance, razen stroškov gostinskih storitev.

Knjižimo lahko po kateri koli izmed različic, navedenih v Slovenskih računovodskih standardih.

Zapis Stroške za gostinske storitve je treba sproti vpisovati v posebno tabelo, tako da lahko dobimo na zahtevo vodstva v kratkem času ustrezne podatke je pravilen.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Je to kakšno novo pravilo, da se kateri koli piše narazen? Velja enako za kdor koli, kakršen koli, kjer koli…? Se mi zdi, da smo se v šoli učili, da se te besede pišejo skupaj.

Hmmm, novo bi težko rekla, vsekakor tako pišemo že kar lep čas. Že SSKJ je predvidel zapis skupaj in narazen, s tem, da je dal prednost zapisu skupaj, slovarski del SP pa je dal prednost zapisu narazen, tako da upoštevamo sodobnejši SP.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Morda bi kazalo rahlo spremeniti besedni red in bi namesto

Stroške za gostinske storitve je treba sproti vpisovati v posebno tabelo, tako da lahko dobimo na zahtevo vodstva v kratkem času ustrezne podatke.

bilo bolje:

Stroške za gostinske storitve je treba sproti vpisovati v posebno tabelo, tako da lahko na zahtevo vodstva ustrezne podatke dobimo v kratkem času.

Kadarkoli in podobne besede se še vedno pišejo skupaj!

Nihče ni rekel, da se jih ne piše skupaj, pravim pa, da dajemo prednost zapisom kadar koli, kdor koli itd.

New Report

Close