Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Prosim pomagajte – kaj je prav?

Prosim pomagajte – kaj je prav?

Bom čisto kratka 🙂
Pišem prijave oz. po starem prošnje za delo in imam dve vprašanji.

Ali pišem prijave NA ali ZA delovno mesto? Zdi se mi, da je pravilneje ZA, ampak o tem že preveč razmišljam in mi je že tako slabo izražen čut za jezik odpovedal. 🙂

In še drugo vprašanje:
Opravila sem vse obveznosti študijskega programa za izpopolnjevanje poklica ali sem opravila vse obveznosti IZ študijskega programa.

Hvala vam za pomoč!

Pišeš prijavo za delovno mesto, tudi prijavljaš se za trgovko, administratorko, svetovalko, tajnico ipd. Lahko tudi napišeš, da se javljaš na oglas za razpisano prosto delovno mesto ipd.

Glede študijskih obveznosti ni strogega pravila, po mojem mnenju zdrži oboje, torej si opravila vse obveznosti tega in tega programa ali pa obveznosti, ki sledijo iz tega in tega programa. Jaz bi se nekako odločila za prvo možnost.
Mimogrede, če si opravila vse študijske obveznosti, potem si končala ta in ta program. Kajne? 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Nataša, hvala za pojasnila.

ps: na na to, da sem res opravila vse obveznosti iz programa, sploh nisem poštudirala, da sem končala 🙂 bom popravila….

New Report

Close