Toro, izvoli!
Pa oprosti zaradi zamude, nastale vsled internetnega mrka.
malce konteksta: Literatura slavi dvajseto obletnico in ima zato par posebnih prilog. Ena od njih je Robni zapisi kot žanr, odpira pa jo Andrej Blatnik s sestavkom Teze o robnih zapisih. Iz prve je stavek: “Vrednotenje pa je lahko izraženo tudi implicitno, v slogu* ocene ali v recenzentskem odnosu do knjige.”
* Slog ni ovira, je privilegij, žal pa ni tudi pogoj, brez katerega ne gre. Oblikuje ga lahko slehernik. na knjižnem forumu Molji se z domiselnimi stilemi kot ocenjevalec odlikuje Toro, ki je v literarno polje vpet le kot bralec, natančen in pogost, pogostejši od večine profesionalcev. “Berem kot povožen lenivec na apaurinih” je samo eden, ne najbolj radikalen, od njegovih klasifikatorjev.
Glede na to, da je avtor dodal tudi link, sem prepričana, da ti kultni status ne uide! ;)))
Ahhhhhhhhh … Tole pa je izjava … Oja, hvala za pretipkavanje, dolžen sem vsaj kavo, kajneda?
Blatnik me je prijazno izpostavil, ampak resnično samo kot primer. Morda je bolj pomembno to, da so se Molji na ta način dokončno dokazali kot institucija.
Kultni status povoženega lenivca hvaležno odklanjam v dobrodelne namene, razen če bi se morda zaradi tega statusa nekega dne lahko fotografiral z Damjanom Murkom ali celo Matjažem Gornikom. To bi moje plehko življenje vsekakor izpolnilo.