Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis izolirana beseda

izolirana beseda

Zdravo,

prosim, če mi lahko kdo razloži, kaj so izolirane besede?

hvala

Mislim, da je to dokaj dobro obrazloženo na

http://das.uni-mb.si/Konferenca2005/Zbornik/S8_Tetickovic_Razpoznava_govora.pdf

čeprav je jezik zelo bogi.

Hvala, čeprav mislim, da to ni to, ker govori samo o metodah izolacije besed.
Zanima me, kaj sploh so izolirane besede …

Pojem izolirane besede mi v besedoslovju ali besediloslovju ni znan, verjetno gre za neke druge postopke, kjer je to pač potrebno – torej da se besede zaradi katerega koli razloga že loči od drugih besed ali drugih dejavnikov (zvok idr.). heee, pomagaj nam s kakim kontekstom, da bomo vedeli, za kaj bi lahko šlo.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Po mojih informacij ta pojem spada k besedoslovju, vendar še nikjer nisem zasledila kaj pojem sploh pomeni … Je pa drugače to vprašanje na izpitu, tako da tudi sama ne vem kaj več …
Nataša, hvala ti.
Lp

Hmmm, na katerem izpitu oz. iz katerega predmeta? Študija slovenistike? Zanimivo, res. 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Po mejlu sem ti poslala nekaj, kar je vezano na SKJ 1, mogoče je to pravo, poglej.

Gre za izpit besedotvorje, besedoslovje in frazeologija.Nataša, hvala ti najlepša,bom pogledala.

New Report

Close