Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis sklanjanje okrajšave ga.

sklanjanje okrajšave ga.

Prosim za pomoč.
Hvala.

O tem smo že govorili nedolgo tega. Sklanjati okrajšavo ga. ni najboljša možnost, še bolje je sploh je ne uporabiti. Najprimerneje je zapisati gospa AB ali pa preprosto AB.

Okrajšava bi se sklanjala ga. ge. ge. go. ge. go., vendar kot pravim, to ni najbolj priporočljivo – če na tak primer naletim v lekturi, najprej krajšavo izpišem, če je le mogoče, jo raje odstranim.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Ukinili bomo tudi okrajšave dr., prof., d.o.o. in seveda tudi s.p., ker niso najboljša možnost itd.

No, lepo, da je spet slišati od nekaterih, ki jih kar nekaj časa ni bilo na forumu. 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

po moje je onikanje rahlo zastarelo
?

Po mojem tudi. 🙂 Še vedno je pa fino ugotoviti, da se nekateri vrnejo na forum, potem ko jih nekaj dni ni bilo.

kako je že rekel slavni arni? I’LL BE BAK!!
?
hvala za dobrodošlico 😉

O, Bob, živjo!
Kakšen se ti zdi moj nick? Domiseln ali čist mim? :))

New Report

Close