Vprašanje za Filipa
Filip, se ti kdaj nasmehneš? Je v tebi sploh kaj človeškega? Dobro leto že obiskujem ta forum, ker se naučim marsikaj koristnega. Čeprav si bil vedno tečen, pa si zadnje čase prav odkrito nesramen. Norčevanje iz južnjakov, norčevanje iz ljudi z napačnimi nicki … Nisi več konstruktiven, ampak si kot plesen, ki onemogoča, da bi se človek nekje počutil dobro. Imam občutek, da si najbolj srečen, kadar si do nekoga žaljiv. Mislim, da moderatorji tega foruma tega ne bi smeli dopuščati.
Že itak ta tema ne spada na forum o jezikovnem besedičenju, to je bolj za zasebna sporočila, če se mene vpraša. 🙂 Ampak ok, mogoče sem samo jaz staromodna. 🙂 Ker je to “njuna” 🙂 tema, jima pustimo, naj se zmenita. Če komu od njiju ne bo kaj všeč, predvidevam, da si bosta to povedala; upam le, da se bo to zgodilo v zasebnih sporočilih, ne tule. 🙂
Nataša, morda imaš v tem primeru prav, kljub temu pa tudi ti kot moderatorka ne bi smela dopuščati žaljenja uporabnikov foruma ali celo nestrpnosti. Neke meje morajo obstajati, ampak ko samo pomislim, kaj vse si že mirno požrla na svoj račun, mi je jasno, da jih tudi za druge ne boš postavljala. 🙁
Saj ne pravim, da bi zdaj morali drug z drugim ravnati v rokavicah, vendar neka osnovna kultura mora biti prisotna. In Filip s svojim blebetanjem o kravah, poniževanjem, norčevanjem itd. ne bi mogel biti bolj oddaljen od minimuma, ki je potreben za normalno komunikacijo. Če ostalim takšen način ustreza (in vse kaže, da je tako), potem se bom umaknila jaz. Večje škode itak ne bo, glede na to, da večinoma samo berem.
Lp,
A. K, mislim, da ni potrebe, da se kdor koli umakne, vsak bralec/uporabnik foruma je dobrodošel. Seveda ob kolikor toliko normalnem obnašanju.
Sebe tu ne bom vključevala v zgodbo, tisto dogajanje je imelo po mojem mnenju povsem drugo ozadje. Tudi se mi ne zdi primerno “določati” mej, neka splošna kulturna raven obnašanja je splošno znana, seveda pa so mogoča odstopanja. Že tedaj ob tistem dogajanju sem večkrat opozorila, da ne bom tolerirala žalitev, in to seveda še vedno drži.
Moram priznati, da tule v nunini temi nisem zaznala kaj posebno žaljivega. Če je že nuna sama odprla tako osebno temo, predlagam, da se sama tudi zmenita. Kot sem že omenila, upam le, da se bo njun pogovor preselil v zasebna sporočila.
Hvala, Špela :)) Bo še kdo glasoval proti moji interpelaciji, prosim prosim?
Dejstvo je, da so nas pred davnimi leti inteligenčno testirali ob koncu osnovne šole in da sem dosegel zelo visok kvocient. Seveda pa je tudi res, da so tisti moji sošolci z nižjim IQ bili bolj praktično usmerjeni in so se v življenju vsaj materialno bolje znašli. Torej se z IQ-jem ne gre pretirano hvaliti :))
Vseeno pa ne morem mirno požreti, če me nekdo (z vzdevkom, ki ne vem, kaj naj bi moral pomeniti) zmerja s “simpatičnim” Dobraničem (sploh ne vem, kdo je to), obenem pa na osnovi dejstva, da sem bil parkrat na znani mariborski Piramidi, primitivno domneva, da sem iz MB. Veliko večkrat sem bil na Triglavu, pa vseeno nisem doma niti blizu Mojstrane.
Za tisto plesen mi je že vseeno, očitno A.K. v afektu napiše marsikaj. Kar je Nataša morala mirno požreti, si je pa običajno tudi zaslužila. Saj se je tudi oddolžila, z brisanjem mojih prispevkov, in tega ji končno tudi ne zamerim, zaradi takih malenkosti ne bom gnjavil samega sebe.
Morda mi je malo žal za tisti niĆ, ampak halo, no , mar smo res postali tako prekleto občutljivi??? Zaradi mene se lahko pobriše, če bodo koze potem kaj bolj cele.
In seveda je treba razlikovati med humorjem, cinizmom, sarkazmom in žaljenjem nekoga ali norčevanjem iz nekoga, poleg tega pa je treba vedeti tudi, da nismo ne v vrtcu niti ne v osnovni šoli.
No, potem imam jaz očitno napačne predstave, kaj je dober smisel za humor, oz. kje se zabriše meja in se cinizem sprevrže v neokusne žalitve.
Morda tudi nunina domneva, da si iz MB, ni bila primitivna, ampak samo hec – ki ga ti ne razumeš. Kaj misliš?
Seveda pa se je najlažje spraviti na vse, za katere se sklepa, da imajo IQ nižji od tebe. In če se že čutiš dolžnega opletati z informacijo o visokem IQ, naj dodam, da bi, če bi mi to bilo v življenju bistveno, tudi sama lahko zelo ponosno mahala z njo – da ne boš imel občutka, da si osamljen primer. Moram pa seveda tu poudariti, da nikakor nisem dvomila v tvojo razgledanost ali inteligenco, opozorila sem le na pomanjkanje osnovne kulture v komunikaciji. Tega pa IQ testi ne merijo, kenede?
Kakorkoli že, svoje mnenje sem izrazila in mislim, da nima smisla, da se prepiram naprej, ker s tem pravzaprav počnem točno to, kar me v osnovi na tem forumu moti. 🙂
S tisto plesnijo sem želela ponazoriti le občutek, in ne, ni bilo v afektu. Če te je užalilo, potem si lahko vsaj približno predstavljaš, kako se po tvojih ‘obdelavah’ počutijo ostali. Pa imam občutek, da ti je dokaj vseeno. Navsezadnje imaš visok IQ …
Lp
Nekdo je tukajle nekoč zastavil izvirno vprašanje: kakšna je razlika med Filipom in Bogom? – Bog ne misli, da je Filip.
Se strinjam, Filip postaja tule en zoprn osebek, ki se spotakne ob vse in vsakega, hkrati pa misli, kako je sam duhovit s kravami in podobnimi floskulami.
Lahko da se ponaša z izjemno visokim IQ-jem, vendar od genija do norca itak ni prav daleč.
Ha ha ha… kaj je zakuhal moj firbec!:)) Samo preverjala sem, če je to tisti anojing Filip, ki tudi misli, da je prepameten za ta svet.
A. K. (ob tvojih postih sem se prav zabavala..če si tudi ti s Piramide:), greva lahko kdaj na pijačo;)), pravilna ugotovitev – domneva, da je iz MB, je bila le “past”, da bi povedal kaj več. Ah, če bi imela višji IQ, bi vprašanje zastavila drugače.
Filip, zaključiva s temo? Drugače se bo končalo s poroko, ker si mi vedno bolj všeč.:)
Zadnja na svetu, ki bi se poročil z njo.
S tem stavkom ni nič narobe, je jezikovno povsem legitimen, čeprav bi večina res uporabila kateri.
Me veseli, da spet obravnavamo slovenščino. V površno, malomarno in za povrh še obrekljivo in žaljivo pisanje gospe nune (in ostalih nedomiselnih vzevkov) pa se kljub temu raje ne bom poglabljal.
Saj ne morem verjeti, Filip, da si se spet zapletel ravno pri nerazumevanju humorja, kar je bilo najprej očitano meni. Prav zares si mislil, da te snubi neznana oseba z interneta? Vidiš, IQ pa pri teh zadevah zataji.
Me pa res zanima, prepričana sem celo, da bi se iz tega lahko razvila zelo zanimiva debata: kako deliš vzdevke na domiselne in nedomiselne? Oziroma, kaj te je že kar nekajkrat zmotilo pri vzdevku nuna, zakaj se ti je Sančo zdel celo tako nedomiseln, da te je razjezil … Sama takšnih čustev ob teh vzdevkih nimam, me pa pojezijo kakšni v stilu: *___hotTyykaAa___*, ampak teh na tem forumu ni.
Seveda, PRAV ZARES sem mislil, da me snubi ena bejba.
Nedomiselni in/ali nesmiselni vzdevki: Ko nekoga zanima sklanjanje Sanča Panse, se bo predstavil kot Sančo Pansa, nekdo drug si bo za ime dal kar odgovor na neko vprašanje, imamo primer “oba oziroma kot želiš”, predvsem pa se bo vedno predstavil drugače.
Te moti PRAV ZARES? Poskusi ga odmisliti, če ne bo šlo, se ti bom pa opravičila. Mislim (prav za)resno.
Ni veliko forumov, kjer si lahko ljudje privoščijo vzdevke, ki so že začetek odgovora na vprašanje. To je predvsem precej nepregledno, sem se pa že naučila brati tudi takšne poste. Ko vidim, da mi odgovor ni jasen, grem preverit, če se kakšen del le-tega morda že skriva v vzdevku. To, da se ljudje predstavijo vsakič drugače, je tudi slabost tega foruma, na ostalih bi bilo preveč zamudno vsakič znova ustvarjati nov profil, brez profila pa sodelovanje ni možno. Bi pa lahko rekli, da je tudi Filip nedomiseln vzdevek, saj gre za tvoje ime (predvidevam – upam, da ne preveč primitivno, he he). Domiselna je bila torej pred n leti tvoja mama, ko je ime izbrala, tvoj vzdevek pa je pač najlažja možna izbira. Kar pa ni lastnost domiselnega. 🙂
A.K., opravičiti se moram jaz tebi, ker sem te stlačil med neprimerne vzdevke, saj so inicialke povsem normalna zadeva.
Tvoje nadaljevanje pa gre žal v tistem stilu “(verjetno, prav gotovo) je vse res, kar se dogaja v moji glavi”. Dve predpostavki sta napačni:
– da je Filip moje pravo ime, kar pač ni;
– da mi je ime dala moja mama – ne, oče mi ga je izbral, dal mi je ime po njegovem takrat že pokojnem bratu. In tudi mojim otrokom sem jaz izbral imena, ker njihova mama ni bila dovolj domiselna 😉
Na poljuben način (važen je cilj, ne sredstvo) me torej poskušaš označiti za nedomiselnega in me s tem diskreditirati, žal se je tvoj poskus izkazal za …. ne, raje ne povem izraza, ker bo spet ogenj v strehi.
Ne, niti približno te nisem želela diskreditirati. Govorila sem le o domiselnosti in kako si lahko to ljudje razlagamo različno. Torej, če je oseba Sančo na prvi pogled izbrala nedomiseln vzdevek, pa se lahko za tem skriva druga, precej bolj zanimiva zgodba. Za primer lahko dam kar mojo neuspelo domnevo zgoraj, ko sem tvoj vzdevek označila za nedomiseln, pa to v resnici sploh ni. 🙂
Da se je moj poskus izkazal za …., me pa niti malo ne moti – si dovolim, da se kdaj zmotim. 🙂