Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kje objaviti

Kje objaviti

Pišem pesmi, črtice, tudi ljubezenske zgodbe, pa ne vem kje to objaviti. Lahko da kdo kakšno priporočilo – revije, internet? In če se te objave kaj honorirajo?

Konkretno ti ne vem povedat, saj nisem videla tvojih zgodb. Še najbolje bo, če boš spremljala spletne strani, namenjene knjigam, pa spletne strani literarnih revij, denimo , , , ipd.

Tudi če boš v iskalnik vpisala “razpis/natečaj + kratka zgodba”, utegneš najti kaj uporabnega …

Včasih se kak razpis pojavi tudi na Knjižnih moljih

Ali pošlješ kakšni založbi,saj jih je na letošnjem sejmu čez 100. Pri tem je potrebno imeti potrpljenje, a včasih ima človek le srečo.

Če imaš ljubezenske zgodbe, jih lahko pošlješ na Nove ljubezenske zgodbe. Najbolje, da kupiš en izvod revije in si izpišeš kam moraš poslati. Tam ti zgodbe tudi honorirajo.

Založba VED!

Zdravje je vse

Pa ta revija sploh obstaja – kdaj pa izhaja?

Ja, izhaja. Zdaj ni več pod okriljem Antene, ampak jo ima neka d.o.o., točno ne vem. Izhaja mesečno, ampak najbolje da jo kupiš v trafiki, v reviji ti vse lepo piše, kam pošlješ in kako.

Pa če se bo uredništvo (spet) zamenjalo, ne računaj na honorar. Mene so tako ogoljufali pred leti, ko je bila, če prav vem, še pod Anteno.

K.

No, jaz sem honorar dobila, pa še precej dober je bil. In to je bilo tri mesece nazaj, tako da mislim, da se tako hitro vseeno ne bo menjalo. Vseeno, vso srečo!

Hvala, bom pogledala, če jo najdem.

Kerstin, glede honorarja – men so na “šajbo” vrgli kar pri lokalnem časopisu, zato me tam zagovtovo ne bodo več videli! Vedno je pač tveganje.

Jaz sam delam knjige; doberlaser, barvni tiskalnik, škarje za rezanje, strojček za termo vezavo – seveda in čas.
lp Ladislav!
http://www.pisateljstvo.com

Zdravje je vse

Jaz bi pa vprašala, če založbi pošlješ kar knjigo (oz. šop popisanih listov :P), ali jim najprej pošlješ prošnjo in idejo? Mogoče kdo ve, kako naj bi izgledal ta kontakt. Ker jaz imam super idejo (vsaj meni se zdi super, hehe), pa ne vem, kako naj jo realiziram. Naj kar začnem pisat, pa potem rapošljem knjigarnam ali kako?

Hvala za odgovore in lp, M

V današnjem času dvomim, da boš koga prepričala s samo idejo, pa če je še tako dobra (za kar so založbe marsikdaj itak večinoma gluhe, žal). Ti kar piši! Nekje bo gotovo objavljeno, pa magari v periodiki!

K.

Jaz sam delam knjige; doberlaser, barvni tiskalnik, škarje za rezanje, strojček za termo vezavo – seveda in čas.
lp Ladislav!
http://www.pisateljstvo.com[/quote%5D

Kako jih pa prodaš oz. spraviš v denar?

New Report

Close