Vsebina grafov in slik
Pozdravljeni,
imam dilemo. Oddajam diplomo, pa nisem gotova, ali se vsebina grafov/slik piše z veliko ali malo začetnico. Torej npr. da imamo na osi y trditve, kot so: zadovoljstvo z višino cen ipd. Na osi x pa: nakupi za gospodinjstvo. Moje vprašanje torej je, ali obstaja pravilo glede uporabe velike / male začetnice pri grafih. Torej v tem primeru, ali je potrebno na y os napisati: Zadovoljstvo z višino cen ali zadovoljstvo z višino cen. Sem gledala tudi učbenike, ampka je vse zmešano, nekateri uporabljajo samo malo, drugi samo veliko začetnico, še največ pa jih uporablja enkrat veliko drugič malo začetnico. Hvala za pomoč 🙂
Aha, le strinjati se smemo. Saj jaz se tudi strinjam, le tvoja razlaga je res mimo, pa tudi osnovno vprašanje je nerodno. Namreč, ga. pupaprimorka, morala bi vprašati za NASLOVE grafov (ali njihovih osi), ne pa za vsebino ali celo trditve. Za naslove pa menda vemo, kako se pišejo. je pa pisanje z veliko/malo začetnico v takih primerih do neke mere tudi odločitev oblikovalca, le jasno mora nakazati, kaj je njegov namen.
Mina4 – nazaj v OŠ ti priporočam.