Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis nepravilen prislov časa

nepravilen prislov časa

V enem izmed lokalniih časopisov sem zasledila besedo PREJŠNJIČ omenjen dogodek. Jaz mislim, da je bolj prav PREJŠNJIKRAT. A imam prav?

http://jolog.moj-album.com/

Hja, za lokalne časopise skoraj verjetno velja enako kot za lokalne radijske postaje – o tem smo pisali pred kratkim. Težko pričakuješ jezikovno in besedno izpiljenost, čeprav za to, da se to ne zgodi, ni pametnega izgovora. 🙂 Tako se jim recimo tudi “oprosti” 🙂 rabo besede prejšnjič namesto prejšnjikrat.

V mojem besednjaku tudi ni besede prejšnjikrat. 🙂 Vedno rečem prejšnjič, čeprav te besede sploh ni v slovarju slovenskega besedišča. 🙂

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Po mojem mnenju spet eno nepotrebno izganjanje nekaterih besed. Glede na to, da rečemo prihodnjič (ne prihodnjikrat), ne vidim razloga za izganjanje besede, ki je v splošni rabi.

Obstajajo tudi nekatere druge besede, ki jih nekateri skušajo izgnati iz slovenščine, češ da gre za hrvatizme in podobno. TU je včasih treba uporabiti tudi glavo in ne slepo slediti avtokratskemu obnašanju nekaterih popravljalcev besedil. 🙂

New Report

Close