Pisanje enačb
Pozdravljeni,
spet imam vprašanje 🙂 Kako se v primeru enačb pišejo presledki. Če imamo npr. enačbo:
Q= (P+NP) x (DEVGDP-ADJGDP)
Ali je pred in za enačajem presledek? Kaj pa pred oziroma za plus in minus?
Kaj pa če napišemo N=300 (kar pomeni, da vzorec obsega 300 enot). Ali je potrebno pred in za enačajem napraviti presledek?
Še enkrat hvala, punce (no, če se bo oglasil kakšen fant, tudi njemu hvala 🙂
Pred znaki in za njimi je vedno presledek. Enako v primeru N = 300. Pazi, da za minus uporabiš pomišljaj, ne vezaj, za množenje pa lahko uporabiš tudi × pri đ-ju, malo boljše nakaže, da gre za množenje kot pa navadni x.
Lp.
Jaz sem si morala narediti bližnjico na tipkovnici za pomišljaj, ga ni bilo kar od začetka. Imam pa tako, kot pravi prgrmr (vsakič znova štejem r-je :)), na ctrl + -. Znak pa sem vzela iz opcije Vstavi simbol – pomišljaj je malce daljši od vezaja; pomišljaja, približno dvakrat daljšega od vezaja, dandanes ne uporabljamo več.
Hvala 🙂
Kaj za evro v enačbah (verjetno isto velja tudi za besedilo?)lahko uporabimo kar simbol €? Če se nam beseda evro v besedilu pogosto ponavlja, ali jo lahko okrajšamo s simbolom € ali je bolje uporabiti EUR? Joj, saj sploh ne vem, ali je pravilna kratica EUR ali EVR? Dokler ne razmišljam o teh stvareh, še mislim, da kaj vem…:-(