Najdi forum

cena

Doma imamo ogromno knjig in tudi nekaj večjih zbirk. Dve med večjimi sta IZBRANA DELA SLOVENSKIH PISATELJEV IN PESNIKOV Od Naše besede iz leta 1973.To je 91 knjig. In pa zbirka NOBELOVI NAGRAJENCI od Cankarjeve založebe iz leta 1976. To je 77 knjig nobelovcev od leta 1901 do leta 1981. Zanima me, če kdo ve oz. pozna ceno takšnih zbirk? Kje bi lahko to izvedela? Knjig ne mislim prodajat, samo zanima me cena.

po moji oceni okrog 6.000 EUR, če jih ne prodaš.

mimogrede, kako so lahko leta 76 izdali knjige nobelovcev iz leta 81?

mal sem kiksnala v datumu izdaje in sem sedajle šla pogledat. Zadnja knjiga v zbirki je Nobelovec iz leta 1981 – Elias Canetti, naslov romana je Slepitev, izšel pa je leta 1982.

A je to cena za eno zbirko ali obe? Tudi sama imam doma nekaj zbirk

Ja kolk bi pa dobla če bi jih iwona prodala? A je pol druga cena al kako?

glej, malo se hecam. če neka stvar v osnovi ni na prodaj, potem nima veze, da se govori o ceni. potem je lahko cena tudi desettisoč evrov, če se zaradi tega bolje počutiš.

koliko je to v resnici vredno? za nekoga je mogoče neprecenljivo, ampak če hočeš realno oceno, vprašaj v antikvariat, po čem odkupujejo knjige. če dobiš 5 EUR za posamezno, je dosti, s tem, da vseh itak ne moreš prodati po taki ceni.

stare knjige se ponavadi podarjajo, zato, ker jih ljudje nimajo kam dati.

če pa so lepo vezane (usnje), pa mogoče najdeš interesenta, ki jih bo pripravljen kupiti na meter, da bo njegova knjižnica dobro zgledala.

New Report

Close