Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Opcije A, B, C, D,… ooops, kje je pa Č?

Opcije A, B, C, D,… ooops, kje je pa Č?

Gledam Piramido in ali le mene moti, da v prispevku, kjer so pokazali štiri možne opcije, ob četrti niso napisali Č, temveč D??

Ha, ha, ha.

Veš, kaj mi je padlo v oči? 🙂 Da tebe moti, ker nekdo ni upošteval slovenske abecede in je izpustil Č, sam pa si v naslovu teme napisal ooops (z o-ji, kot se to zapiše v angleščini) in ne ups.

Slovensko ali ne slovensko, to je tu vprašanje.

Bravo, strateg. 🙂 sicer ne rečem, tudi jaz tega ne razumem, zakaj se č zmeraj izpušča.

Opuščanje č-ja v abecednih seznamih/nanizanjih je kar pogosto. Zakaj? Nimam pojma! Verjetno se zdi avtorjem takih zapisov bolj fenci šmensi, če napišejo a, b, c, d, kot če bi pisali a, b, c, č, d … Piramida oz. TV Slovenija ni pri tem nobena izjema. Večina prispevkov te hiše je pod nadzorom lektorjev, ampak takale brihtna se pa še prikaže.

No, ampak takih primerov zapisov je malo morje. Ne dolgo tega me je nekdo prepričeval celo, da mora tudi v diplomski nalogi ostati abecedni seznam, kot ga ponudi avtomatski seznam v Wordu, torej brez č-ja. Mislim, halo, kdo ljudem prodaja take bedarije? Še hujše, zakaj ljudje temu verjamejo?! Itak, da je edini pravilen le seznam od a do č in dalje, vse drugo je capljanje za angleščino, nič drugega.

New Report

Close