Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Katero knjigo priporočate za…

Katero knjigo priporočate za…

Pozdrav!

Prosim za nasvet. Za darilo potrebujem knjigo za osebo, ki dosti potuje po svetu. Rada bi knjigo v smislu …povsod je lepo, a doma je najlepše … Gre za darilo moškemu. Poznate kako primerno knjigo?

Hvala za pomoč!

Pred kratkim sem prebrala knjigo V divjini ( Jon Krakauer ). Ne morem ravno reči, da sem bila navdušena nad ( resnično! ) zgodbo, ker zbuja precej mešana čustva, vsekakor pa naredi močan vtis. Mogoče bi jo nekdo, ki tudi sam rad potuje, razumel bolje, kot pa mi, ki nam potovanja niso ne vem kako pri srcu in si tako življenje, kot je opisano v romanu, težko predstavljamo.
Tule je dober opis: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=knjige&e_id=72341

Hvala za pomoč. Po prebranem mislim, da je kar “močna” knjiga. Mogoče malo težka, glede na tragičen konec.
Če ima še kdo kakšno idejo, prosim.

Ko sem prebrala tale post mi je najprej padla na misel Kishonova … hmmm… naslova se pa zdajle ne spomnim – tista, ko potuje po Evropi in se na tako simpatičen način “dela norca” iz posameznih držav, no njihovih prebivalcev. Na koncu, če se ne motim zadovoljno pristane doma, nažrt švicarske pedantnosti, avstrijske obsedenosti s titulami, angleškega vremena…
Primernost te knjige je odvisna od namena podarjanja. Pa tudi vprašanje, če se jo dobi, ni ravno nova.
Sicer je pa knjig takih in drugačnih raziskovalcev našega planeta precej, morda najboljše, če se napotiš v knjigarno in malo prebrskaš potopise. Čeprav med takimi ljudmi načeloma ni takih, ki bi bili mnenja “povsod je lepo, doma je najlepše”. Po mojih izkušnjah so taki tisti, ki bi rekli “pot je moj dom”.

Treza,

knjiga ni težka. Pripoved je zelo tekoča, neobremenjena – ne zapade v malodušje, romantično objokovanje ali tragiko. Prav nasprotno – skozi vso knjigo kaže njegov pristen odnos do narave in užitke, ki mu jih nudi neokrnjena narava, njegove dogodivščine v klatenju po vsej Ameriki … Smrt je resda konec zgodbe – a pisatelj knjige nikakor ne zaključi moreče.

Hvala za pomoč.
Drugače pa ne gre za nekoga, ki bi bil obseden s potovanji in hotel biti vedno na poti. Bolj ljubi gore, pohodništvo, spoznavanje novih krajev in ljudi, ter ljubiteljsko tudi fotografira. Mogoče bom poiskala kaj v smeri fotografije…
Ker pa je zelo zaposlen človek, se bojim, da kakšne dobre, globoke knjige niti ne bo imel časa prebrati???
Se bom podala v knjigarno.
Všeč mi je knjiga “Pot” od Nejca Zaplotnika, pa vem, da jo ima, kot tudi mnoge na temo gore.

New Report

Close