Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis citiranje pomoč

citiranje pomoč

Živjo.
Pišem diplomsko in pri citiranju sem prišla do problema. Če citiram nekaj iz spremne besede iz neke druge knjige, kako označim vir? Najbrž ne morem dati avtorja knjige, če ni on avtor citiranega besedila …
Avtor knjige je npr. Novak Janez, spremno besedo pa je napisal Sever Boštjan.

Predlagam, da citiraš takole: Sever Boštjan: Spremna beseda V: Janez Novak: Moja knjiga, 2008.

Hvala! A so kje kaka pravila o tem oz. kje se lahko prepričam o tem pravilu (če morda kaj veš)?

So pravila, najbolj splošno in tudi najbolj uporabljena pravila najdeš v Praktičnem spisovniku Mirana Hladnika.
Pri prejšnji navedbi bi edino dopolnila in bi pisala takole:
Sever Boštjan: Spremna beseda. V: Janez Novak: Moja knjiga. Ljubljana, založba, 2008.

Ta navodila o citiranju literature pa se razlikujejo od šole do šole. Zato svetujem, da o tem poizveš na svoji šoli. V veliko primerih pišejo vire tudi drugače, kot npr.: Janez Novak: Moja knjiga. 2008. Ljubljana, založba. ali pa Janez Novak. 2008. Moja knjiga. Ljubljana: založba. In še in še načinov sem že opazila. Nekateri narekujejo zapis letnice v oklepajih ipd.
Torej: najprej navodila tvoje šole, če jih nimajo, delaj po Hladniku.

OK, hvala še enkrat. Drugače pa je pri nas tako (vsaj jaz delam tako in je v redu), da daš najprej Novak, Janez (2008). Moja knjiga. itd. Torej gre letnica naprej.
LP

Zanimivo.

[url=http://igreigregames.com]igre[/url]

New Report

Close