Info o pravilnem naslovu
Pozdravljeni,
pri zapisu spodnjega naslova sem v dvomih. Kaj je pravilno?
A. Spoznavanje uporabne vrednosti odpadne embalaže ter ekološko čistih in varnih gradiv v sklopu tehnično ustvarjalne interesne dejavnosti
B. Spoznavanje uporabne vrednosti odpadne embalaže ter ekološko čistih in varnih gradiv v sklopu tehnične ustvarjalne interesne dejavnosti
B. Spoznavanje uporabne vrednosti odpadne embalaže ter ekološko čistih in varnih gradiv v sklopu tehnično-ustvarjalne interesne dejavnosti
Že vnaprej se zahvaljuje za odgovor.
Jaz se bolj nagibam k A; zapis tehnično ustvarjalne in tehnično-ustvarjalne dejavnosti pa bi moral potrditi ta, ki to pripravlja/izvaja ipd., bolj pa se nagibam k prvemu zapisu in še ta bi bil stičen.
Lahko gre namreč za tehnično ustvarjanje, pri tem bi morali pisati tehničnoustvarjalna dejavnost. Nekatere podredne zložene se lahko pišejo tudi narazen (poleg skupaj); tako da ni izrecno narobe niti tehnično ustvarjalna dejavnost.
Lahko gre tudi za tehnično in ustvarjalno dejavnost (po mojem mnenju bolj malo verjetno), kar pa bi pisali tehnično-ustvarjalna dejavnost.
Predlagam torej zapis:
Spoznavanje uporabne vrednosti odpadne embalaže ter ekološko čistih in varnih gradiv v sklopu tehničnoustvarjalne interesne dejavnosti.