Učbenik psihologije – osnove lepo razložene
Dejstvo je, da v mojih časih v srednji šoli nismo poslušali psihologije, če za hip pozabim na usmerjene družboslovce, kar pa jaz nisem bila. Pa me že dalj časa ima, da bi prebrala kakšen dober učbenik psihologije. In vas prosim za nasvet, kateri učbenik bi to bil.
Seveda nimam amena brati kakšnih priročnikov za osebno rast, ki jih dandanes pogosto najdeš pod rubriko ‘psihologija’.
Najlepša hvala za vaše predloge.
“razvojna psihologija” na več kot 800 straneh, ki sta jo uredili Ljubica Marjanovič Umek in Maja zupančič, izdal pa znanstvenoraziskovalni inštitut FF LJ leta 2004, je kapitalno, obsežno, strokovno, znanstveno delo, kjer boš, če ne drugega, našla vsaj literaturo za kaj, kar te konkretno zanima, upam.
Mi imamo (v 4. letniku) učbenik z naslovom PSIHOLOGIJA – spoznanja in dileme. Avtoriji so pa: Alenka Kompare, Mihaela Stražišar…
Po daljšem času se zahvaljujem za vse odgovore v tejle moji temi. Bom zaenkrat začela kar s srednješolskim učbenikom, Najbrž da ga bom zdajle, sredi poletja, dobila tudi v kakšni knjižnici. Fakultetni učbenik bi bil morda ta hip zame prehud zalogaj. Če me bo pa zelo ‘potegnilo noter’, te bom pa psiha res potem prosila za skripto.
Hvala vsem.