Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Resnične zgodbe

Resnične zgodbe

A je bral kdo resnične zgodbe: Živa zažgana, Gejša pa še ena vem da je iz te zbirke pa se ne spomnim naslova, pa je tudi ful dobra. A so še kakšne podobne? Ko grem v knjižnico ne najdem več nič podobnega.

Sužnja, Puščavska roža, Šanghajske rdeče orhideje…

Ja to so tiste, ki se jih nisem mogla spomnit – Sužnja, Puščavska roža.

Šanghajske rdeče orhideje po to pa si grem drugi teden.

Korinne Hofmann: Bela Masajka.

??: Upognjeno rebro

Senait G. Mehari: Ognjeno srce

Jodi Picoult: Rojena iz tvojega življenja

Še ena je, od deklice, ki jo je nekdo ugrabil dokaj mlado in jo precej let zadrževal ter zlorabljal. Naslov je pa ful dolg, je kar cela poved v smislu: Odprla sem vrata, vzela kolo in se odpeljala … Naj me dopolni oz. popravi, kdor se spomni ali najde pravi naslov.

K.

Imela sem dvanajst let…

Izpoved iz harema
Kraljevina izza tančice
Očetova puška
Afganistan, kamor se pride Bog le zjokat
Otrok džungle
Kapučino v Ramali
Jaz, Sayifa
Majada, iraška hči
Preživela z volkovi

A ni tista “Odprla sem vrata …” od Natashe Kampush?
No, jaz sem parkrat vzela v roke take knjige (kot so Sužnja ali Živa zažgana), prebrala nekaj strani in dala nazaj na polico. Ne maram brat knjig, ki temeljijo na nekih zločinih, trpljenju. Mi je preveč duhomorno. meni je všeč, da je knjiga zanimiva, napeta, da te potegne noter in da se lahko identificiraš z enim izmed junakov. Nikakor pa se ne bi rada identificirala z nekom, ki ga je npr. ugrabil pedofil in imel 10 let zaprto v kleti … Življenje je preveč kratko in preveč je takih duhomornih dogodkiv, ki jim že tako ne morem uiti, da bi še brala o njih … No, to je pač moje mnenje in morda ni najbolj na mestu, da sem si prav tu dala duška …

Tista knjiga je: Imela sem 12 let, vzela kolo in se odpeljala v šolo. To je res dobra knjiga, ki se jo splača prebrat.Js sm ji prebrala v 2 dneh. Res nisem mogla nehati brati.
Lep pozdrav!

New Report

Close