Potrebujem pomoč:-)
Ne vidim razloga, zakaj bi bili prihodki ekvivalentno prihodku. To še zdaleč ni res, saj so lahko viri prihodkov zelo različni, skupaj pa jih je 17 milijonov.
Po mojem mnenju sta korektna oba odgovora, odvisno seveda od poznavanja razmer in sobesedila.
Kar se tiče milijonov in mio, je vsekakor bolje krajšave izpisati. V besedilih ni pametno šparati s prostorom ali kaj vem kakšen razlog vleči na dan za krajšavo, predlagam, da se to raje izpiše. Seveda pa krajšave uporabljamo v tabelah, grafih ipd. Smiselno pač.
Po vseh Evropi je v redu, lahko pa tudi po celotni. Da ne bo zdaj povsed samo vsej … 🙂
Ob dilemi cel/ves se spomnim profesorja na fakulteti, ki je menda iz generacije v generacijo spraševal študente ali lahko pojejo celo klobaso. Odgovor študentov je bil enoten: da!, nakar je on zmagoslavno dodal: vso klobaso že, cele pa gotovo ne, ker je ne moreš stlačiti v usta.
Pri prihidkih se pa popravljam in strinjam z Natašo. V ekonomijo poznamo prihodke in odhodke, terj bi bilo verjetno res bolje uporabiti množino.
Joj! drugi del mi je pa čisto ušel. Moja večna slaba stran, ker preveč hitim pri tipkanju.
Pri prihodkih se pa popravljam in se strinjam z Natašo. V ekonomiji poznamo prihodke in odhodke, torej bi bilo verjetno res bolje uporabiti množino.
Mimogrede: ali je na tem forumu možno popravljati svoje tekste?