Ker vem, da imate radi Pregla…
…in prenašate bralsko ljubezen do našega Slavka tudi na potomce, bo morda komu tole prav prišlo. Obeta se deževen teden! Namreč, zadnjič enkrat mi je skozi spomin švignila misel, da obstaja Odprava zelenega zmaja tudi v obliki nadaljevanke. Obrnila sem na glavo Cobiss in cel splet, na koncu pa, brez pravega upanja, poskusila še na eMule. In, glej ga zlomka, po dveh nočeh prižganega računalnika se je naložilo vseh 6 delov :-).
Danes sem z vsem potrebnim rompompomom najavila gledanje prvega dela. Mož (priženjen v Slovenijo, zato mu bodi oproščeno) se je kar križal, ko je slišal, da gre za slovesno mladinsko nadaljevanko, staro kakšnih 30 let. Potem sta skeptična postala še otroka…no, na koncu smo vsi štirje obsedeli negibno, v čisti tišini (priznam, tudi zaradi slabega tona :-)), ki so jo sekale le salve krohota… Nadaljevanka je super, očitno je všečna tudi današnji mladini, tako da vam opisani postopek toplo priporočam.
Lani je bilo nekaj delov na TV in hecno je bilo, da ko je mene notri potegnilo, sta tudi otroka začela gledati. Zlasti petletnica se je čisto navdušila in je hotela vse vedeti, zakaj je lezla bejba v hrib itd. Jaz sem bila čisto nora na to serijo, super je. Mogoče bi jo res celo načrtno predvajala otrokoma.
Hecno je, da se kar dobro odzivajo na stvari, ki so bile “in”, ko sem bila jaz mlada (ali še prej): Ne joči Peter jima je bilo všeč, zadnjič pa sta se čisto navdušili ob odlomkih Mojih pesmi mojih sanj na YouTubu. Tudi pri knjigah velja: Mala čarovnica jima je bila zelo všeč, pa 5 kužkov išče pravega. Ene reči so očitno z razlogom klasika.