Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis KNJIGE, KI STE JIH ZARADI NAPETOSTI PREBRALI V ENEM DAHU

KNJIGE, KI STE JIH ZARADI NAPETOSTI PREBRALI V ENEM DAHU

Pozdravček vsem,

mene pa zanima, katere so tiste knjige, ki ste jih prebrali v enem dahu, ker je bila tako zanimiva, napeta …?!

Filio ni doma
Ledena prevara
Parfum, zgodba o morilcu

Travesuras de la niña mala

Davor Dužman: Štrigun

Enajsta nadloga
Kobra

He he, očitno me biološki terorizem ne pusti hladne :)))))

V srednji šoli pa sta bila recept za branje do zadnje strani Sidney Sheldon in Judith Krantz.

Metafizika cevi
Enajsta nadloga
Imenovali so jo dvoje s.
(vedno pozabim ali src ali sonc )
Leopard lovi ponoči
In pred štiridesetimi leti Karl May, Winnetou in Sužnji :)))

Vselej Le Carre, pa Len Deighton.

In zdaj, presenetljivo, Jonathan Franzen s Popravki – le da ga žal MORAM odložiti, ker so zahteve dela le prehude. 🙁 Pa ne, da bi mi bila knjiga tako zelo zelo všeč, ampak res težko jo odložim.

DaVincijeva sifra
Čudoviti skupinski samomor
Joe R Lansdale-za enkrat se vse njegove
La Cucina (lucy prior)

Vse dele Artemisa Fowla……ker imam rada misel na to, da ne obstaja samo en svet:), ker imam rada knjige, ki so napisane z ogrooomno domišljije….v ta sklop spada tudi knjiga z naslovom Sabriel. Sicer sem že dekle, ki se je ne drži več rosa pa vendar rada sežem tudi po mladinskih delih:)

Na dušek sem prebrala vsako od 12 knjig iz zbirke Vsesvet.

To so sicer kratke mladinske knjige, ampak ker obožujem mitologijo in fantazijske knjige in ker so res zabavno napisane, sem jih preprosto požrla.

tule je dober opis (pa mislim, da je zdaj prevedenih že vseh 12):

Njegova temna tvar, Harry Potter, vsi deli, pa veliko Grishamov, pa Chrichtonov pa Follettov.

Danes ob dveh zjutraj sem odložila Paradiž (Liza Marklund)…

Jap, Marklundova je težko odložljiva. :)))
Pa Mankell tudi.

Jaz med drugim nisem odložila Grishamovega Mojstra za dež in Chrictonove Časovne pasti.

Zadnja je tale:

Mega dobra mi je bila tudi ta:

Nasplošno zelo težko odložim knjigo. Kar me pritegne moram “pod nujno” prežvečit in pogoltnit takoj. Če me ne, se ne mučim z branjem, odložim za kasneje ali pa uvrstim na črno listo.

KNJIGE, KI SMO JIH ZARADI NAPETOSTI PREBRALI V ENEM DAHU?

odvisno od žanra,

čarobne gore al pa karamazovih se ne da prebrati v enem dahu, ker fizično ni mogoče – izdihneš.

vsaka dobra kriminalka (al vohunka…) klasičnega tipa (who done it) pa mora biti prebrana v hipu,
če tega ne omogoča, ni vredna svojega imena.
mankell se na določenih mestih že tako neokusno vleče in zvija kot jara kača.

(tako, nič konkretnega, ampak splošno, da ne bo tisti, ki nekje drugje negoduje, da se tukaj omenjajo samo prazni naslovi, spet jezen)

@Pilgrim: Kaj pa moj Franzen??? Pa še špehnat je povrhu, skoraj 700 strani, torej v rangu Karamazovih. 😉 No, nisem ga mogla prebrati v enem dahu, ker to pač ni možno. Ampak vsak dan sem se pognala čez kakih 150 strani drobnega tiska … Tudi Le Carre ni čisto brez kalorij, v njem se najde kaj malega prave vsebine, ne? 😉

White oleander
Women’s room
She’s come undone
White teeth

Neal Stephenson: Cryptonomicon – ves teden sem bila neprespana, ker ima knjiga 900 strani, pa je treba poleg branja še denar služit in kaj pojest… Pa cel kup zanimivih matematičnih zadev je notri, ki jih je treba premislit.

Hm, naj pomislim…
Da Vincijeva šifra
Harry Potter (vsaka knjiga, ker so, čeprav me fantazijska dela sploh ne privlačijo, tako tekoče napisane)

Vsekakor pa vedno na mah preberem kateri koli roman naše drage dame Agathe Christie.

Neverjetno, pred kratkim sem prebrala tudi Emmo, Razsodnost in rahločutnost, Prevzetnost in pristranost (drugič) in vsa tri dela kar požirala.

A je kdaj kdo pomislil, kako različna dela (tudi z različno lit. vrednostjo) se dajo enako hitro prebrati? Seveda s to razliko, da se vsebine trivialnih del potem skoraj ne spomnimo, druga pa nam ostanejo še dolgo v spominu.

Ja, connie, kako se lahko zatopiš v Prousta in njegove drevorede in dišave in cele strani dolge opise ene sobe, bolj ko je na nek način dolgočasno, bolj ne moreš stran, potem pa vzameš v roko kriminalko in jo ravno tako zavzeto požiraš. Barve drevoreda, vonj po magdalenicah on kamin v tisti sobi pa te grejejo še leta, medtem ko ti je za tiste morilce in žrtve že sproti vseeno ali so živi ali mrtvi.

Pasja grofica
Lp

Celestinska prerokba!!! In še nadaljevanja z vodniki po Celestinski prerokbi :))

Absolutno Harry Pootter.

– Kriminalka REZ (Kirino Natsuo) – res dobra, čeprav nisem neka ljubiteljica kriminalk
– Trije možje v čolnu, da o psu niti ne govorimo
– Metafizika cevi
– V mojih nebesih

Schlinkov Bralec.

New Report

Close